Web Analytics
scris joi, 07.03.2024

Scene din viaţa culturală piteşteană (67)

Fiecare om are o pasiune sau mai multe. Pentru Roxana Moise, artist instrumentist vioara I și cadru didactic la Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, pasiunea cea mare e hrănirea porumbeilor din Pitești.
Când vine la repetiții ori înainte de fiecare concert, Roxana Moise cumpără o pâine pe care o împarte porumbeilor (poate așa, aceștia nu se vor mai hrăni cu lalelele ce au răsărit deja, deși, poate, porumbeii caută, în fapt, apă). Pare minor un asemenea gest, dar e singular, pentru că face acest lucru zilnic, de decenii.
Roxana Moise, în 1990, a făcut parte din cvartetul „Amadeus”, înființat de către directorul Radu Baltazar în 1990 la Teatrul „Davila”. Mai mult, a mers la ministrul Culturii de atunci, Andrei Pleșu, pentru ca ministerul să înființeze o filarmonică în Pitești. Nu a convins. Așa că a pus umărul, în 2007, la nașterea instituției muzicale profesioniste din Pitești fără a sta pe gânduri.
Am scris despre Roxana Moise întrucât este o persoană extrem de discretă și își vede de treburile sale, nefiind niciodată sub lumina reflectoarelor, deși ar avea multe de spus. De pildă, despre cum a fugit din țară, pe vremea lui Ceaușescu, în Germania, numai și numai pentru a putea cânta într-o orchestră simfonică…
Foto-text: Jean Dumitraşcu

Scene din viaţa culturală piteşteană (67)

Citește și „Conservation Carpathia” a lansat caravana ,,Natura la clasă”, pentru copiii din Munții Făgăraș

Citește și „Flori pentru mama”, la Muzeul Județean Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *