Web Analytics

Robert Glinţă, cel mai bine cotat înotător din România: „Sper să pot să ofer Argeşului rezultate de care să fim mândri cu toţii”

de | 25.04.2019 13:36 | Sport

# Unde și cu cine vei petrece sărbătorile pascale?
– Paștele acesta îl voi petrece peste hotare, având prima competiție din circuitul Champions Series în China exact de perioada Paștelui. Acolo voi merge împreună cu antrenorul meu Silviu Anastase.
# Cum au fost ultimele concursuri la care ai participat?
– Am participat la două concursuri anul acesta, ambele fiind în perioada de încărcare a pregătirii, și nu am avut așteptări extraordinare, însă ce a ieșit mai mult în evidență au fost timpi înotați în proba de 100 de metri spate sub baremul de calificare la Olimpiadă, însă nu au fost omologaţi, neîndeplinind condițiile necesare.
# Ce înseamnă pentru tine participarea la acel ”circuit” organizat de federația internațională de specialitate?
– Pentru mine este un privilegiu să fiu invitat de către FINA la aceste competiții noi, unde se vor prezenta doar cei mai buni dintre cei mai buni din fiecare procedeu și probă. Competiția este una de anvergură și extrem de spectaculoasă, unde sperăm că o să ne prindă bine atmosfera, să înotăm niște timpi frumoși.

„Vrem să scăpăm de grija calificării la Jocurile Olimpice de anul viitor”

# Ce așteptări ai de la această competiție?
– În primul rând, chiar dacă nu este grabă, vrem să scăpăm de grija calificării la Jocurile Olimpice de anul viitor și să ne îndeplinim baremul de calificare în proba de 100 de metri spate, însă o să fie un bun prilej de testare a capacităților actuale premergătoare Campionatelor Mondiale din vara aceasta.
# Care sunt obiectivele tale?
– Ca și obiective principale, în acest ciclu de pregătire avem în ordine cronologică Campionate Mondiale în iulie, Campionate Europene în bazin scurt în decembrie și de anul viitor totul se va modela după Jocurile Olimpice din luna august.
# Ce urmează să faci după ”stagiul” din Statele Unite ale Americii din punct de vedere profesional?
– Stagiul din America s-a încheiat anul trecut, antrenându-mă din luna mai 2019 în România cu domnul antrenor Silviu Anastase. Profesional, pe lângă cariera sportivă, urmăresc să termin licența în psihologie și să continuu cu master pentru specializarea în acest domeniu.

„Sunt remarcat de către statul român încă de când am obținut medalia de aur la Campionatele Mondiale de Juniori”

# De ce ai ales să fii legitimat la clubul Dinamo?
– Dinamo este un club serios, cu o bogată cultură și istorie și un palmares considerabil în multiple discipline sportive, iar eu, cu capacitățile mele, am dorit să reprezint un club ca acesta.
# Cum te simți din punct de vedere fizic? Crezi că ai crescut din punct de vedere al performanței în ultima perioadă?
– De când m-am întors în România am început să lucrez mult mai specific și să dezvolt forță pe procedeul din apă. Acest lucru se simte foarte bine după o perioadă de aproape un an de zile și așteptăm confirmarea acestui lucru prin rezultate mai bune decât până acum.
# Față de performanțele reușite până acum ai fost apreciat sau, mai bine spus, remunerat de statul român?
– Sunt remarcat de către statul român încă de când am obținut medalia de aur la Campionatele Mondiale de Juniori în proba de 100 de metri spate în anul 2015. De atunci am fost sprijinit și susținut din toate punctele de vedere posibile de către club, Federație și Comitetul Olimpic Român.
# În concluzie, ce așteptări are Piteștiul de la un sportiv de talia ta, având în vedere că în acest oraș ai crescut ca sportiv?
– Nu știu ce așteptări are Piteștiul, probabil Piteștiul trebuie întrebat, însă simt sprijinul și încurajările de acasă. Sunt extrem de călduroase oriunde m-aș afla, în țară sau străinătate. Sper să pot să ofer Argeșului și României rezultate de care să fim mândri cu toții.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii