Web Analytics

Transporturi ilegale de lemne în Argeș depistate de polițiști

de | 26.04.2024 17:31 | Actualitate, Home

În ziua de 25 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au finalizat verificările cu privire la respectarea condițiilor de transport material lemnos de către mai multe persoane. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice, totodată fiind confiscată și o cantitate de material lemnos.

Transporturi ilegale de lemne în Argeș depistate de polițiști

Astfel, după finalizarea verificărilor, polițiștii au stabilit că un bărbat de 38 de ani, din Berevoești, a transportat, în baza aceluiași aviz de însoțire, cu o autoutilitară, cantitatea de 2,96 mc material lemnos. Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010R, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 2,96 mc material lemnos, cu o valoare de aproximativ 800 de lei.

Citește și Săptămâna verde și la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

De asemenea, polișiștii au stabilit din verificări că patru bărbați, respectiv un bărbat de 37 de ani, din Nucșoara, un bărbat de 53 de ani, din Mihăești, un bărbat de 43 de ani, din Micești și un bărbat de 29 de ani, din Mioarele, au transportat material lemnos cu autoutilitare, efectuând fotografii asupra mijlocului de transport, pe care le-au încărcat în sistemul SUMAL 2.0, fără a se putea distinge încărcătura transportată. Ca urmare a abaterilor constatate, fiecare dintre cei patru bărbați a fost sancționat cu amendă în valoare de câte 1.000 de lei, conform Legii 171/2010R.

Polițiștii vor efectua în continuare verificări privind respectarea prevederilor legale din domeniu, pentru combaterea exploatării și valorificării ilegale a materialului lemnos.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *