Web Analytics
scris vineri, 07.07.2023

Răzvan Tunaru, manager sportiv FC Argeş: „Cu experienţa şi tinereţea acestor jucători, sper să ne vedem la anul în Liga I”

Ce puteți să ne spuneți despre transferuri? Cine a rămas din vechiul lot? Cine a venit?

– În general am definitivat lotul care va duce sezonul acesta spre promovare în Liga I. Am intrat în cantonamentul centralizat de pregătire. Despre plecări, cred că au fost anunțate deja, iar la momentul acesta am rămas cu Straton, Micle, Tofan, Turda, cei care au fost și anul trecut și urmează să intrăm în discuții și cu Bertrand, Donisa, Alceus și Celestine. Urmează să-i vadă și antrenorul principal, Alexandru Pelici, care poate să decidă în privința lor; poate îi place de ei, poate îi face să joace. Vrea să-i vadă la treabă și apoi să se pronunțe în privința lor.

Răzvan Tunaru, manager sportiv FC Argeş: „Cu experienţa şi tinereţea acestor jucători, sper să ne vedem la anul în Liga I”

„Am ajuns la concluzia că suntem mulțumiți de achizițiile făcute în ultima perioadă”

Sunt nouă transferuri noi, iarăși se schimbă echipa în totalitate și de aceea vă întreb dacă sunt multe sau sunt puține aceste transferuri?

– Nu sunt multe transferuri noi, sunt mulți copii Under, adică copii născuți în 2003 și până la 2007, pentru că ești obligat să joci în teren cu unul de 2003 și unul de 2005. Noi am hotărât să avem cam 3-4 jucători la aceste vârste, pentru că este un campionat greu, un campionat dur și trebuie să avem aceste două poziții bine ocupate. Este greu și pentru copiii aceștia… Să zicem că cei de 2003 sunt mai copți decât cei de 2005, dar aceștia din urmă abia fac 18 ani. Ne-am gândit că cei pe care îi avem nu pot să ducă campionatul până la capăt și am stat, am analizat și am adus și alții care să poată să-i înlocuiască, să nu avem probleme. Am adus jucători cu experiență, jucători care știu ce înseamnă Liga a doua, jucători care știu ce înseamnă și Liga I. Și, aici, cu experiența și tinerețea acestor jucători, sper să ne vedem la anul în Liga I. Chiar am stat de vorbă cu banca tehnică, cu antrenorul Alexandru Pelici, și am ajuns la concluzia că suntem mulțumiți de achizițiile pe care le-am făcut în ultima perioadă. La momentul acesta, dacă ar mai fi să aducem ceva, nu știu, dar 99% nu, să aducem ceva de care știe lumea, ceva de valoare adevărată. Dar 99% cam aceștia sunt jucătorii cu care vom ataca promovarea în Liga I.

Citește și Și totuși, Bogdan Rusu a semnat cu FC Argeș!

„La momentul acesta, FC Argeș nu renunță la Arnold Garita”

Să rămânem tot la transferuri. Vă întreb care este situația lui Garita?

– În ceea ce privește situația lui Garita vă pot spune că am făcut o hârtie printr-o casă de avocatură să se prezite la lot, dar nu a venit nici până acum și nu cred că va veni și urmează să vedem ce mai hotărâm în această privință. Sunt niște chestiuni mai complicate, o să se ajungă pe la comisii și până le vor judeca… Părerea mea este că trebuie să uităm…

Oficial, FC Argeș renunță sau nu la Garita?

– La momentul acesta, FC Argeș nu renunță la Arnold Garita. Nu renunțăm, dar acum depinde și cum se interpretează acea clauză care este în contract.

În legătură cu partea administrativă, Dani Coman a refuzat să vină la FC Argeș, dar se vehiculează alte nume. Ce ne puteți spune?

– Nu știu despre ce vorbiți. La momentul de față suntem cei care am fost și anul trecut la nivelul conducerii, în aceeași formulă. În rest, nu mai depinde de noi. Avem un Consiliu director și dacă dânșii consideră că mai este nevoie de cineva… Noi suntem partea de muncă, de alergătură. Adică eu, Daniel Stanciu, Gabi Alexe… Oricine ar veni este bine venit…

Cum comentați faptul că Dani Coman a refuzat pe FC Argeș?

– Nu fac niciun comentariu pentru că nu știu, nu am discutat. Nu știu dacă s-a pus problema vreodată să vină sau nu Dani Coman la FC Argeș. Nu am fost noi împuterniciți să vorbim cu el.

Citește și FC Argeș a transferat un jucător de 34 de ani. Ionuț Balaur îmbracă tricoul alb-violet

„Vor fi multe echipe care se vor bate la promovare în Liga I”

Cum vedeți lupta pentru promovare din sezonul ligii secunde, FC Argeș având acest obiectiv?

– Este o luptă foarte puternică, o luptă grea, pentru că vor fi multe echipe care se vor bate la promovare în Liga I și aici aș menționa pe Chindia Târgoviște, Gloria Buzău, Unirea Slobozia, Concordia Chiajna sau FC Brașov. Și, bineînțeles, alte echipe vor să ajungă în play-off, cum ar fi Steaua, sau cele care au promovat și altele care nu au dreptul să promoveze. Dar majoritatea se pregătesc și luptă pentru play-off, pentru că știu că scapă de retrogradare, că 100% s-au salvat de la retrogradare. Cine știe să gestioneze mai bine acest campionat poate promova, e un campionat un pic mai atipic, mai ales că nu se joacă tur-retur, este greu să se promoveze în Liga I, dar sper să fim noi cei care vom promova.

Citește și Adrian Scarlatache: „Am venit să promovez cu FC Argeş!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *