Web Analytics
scris vineri, 30.06.2023

Adrian Scarlatache: „Am venit să promovez cu FC Argeş!”

În ce conjunctură ai ajuns la gruparea din Trivale?

– Vă spun sincer, nu mă așteptam ca FC Argeș să retrogradeze în Liga a doua, așa cum nu credea nimeni acest lucru și era mult mai bine dacă aș fi ajuns aici când echipa era în Liga I. Dar așa a fost să fie… am ajuns, iată, când echipa evoluează în liga secundă. Mi-am dorit foarte mult să rămân la Pitești, am doi copii mici și nu am vrut să mai schimb orașul. Am vrut să rămân pentru familie aici, deja copiii s-au obișnuit la grădiniță. Acesta a fost principalul motiv pentru care am vrut să vin. Am avut o discuție cu cei din conducerea clubului și ne-am înțeles foarte repede. Nu s-a pus problema banilor, fiindcă nu am venit la FC Argeș, în Liga a doua, pentru bani. Vă dați seama! Am venit să promovez cu FC Argeș și să mai joc apoi încă un an în Liga I. Vreau să spun că eu am mai avut niște discuții cu cei de la FC Argeș și înainte de meciurile din barajul cu Dinamo, dar așa a fost să fie… Am ajuns acum la FC Argeș. Mi-aș fi dorit ca FC Argeș să rămână în prima ligă, deși sunt dinamovist, dar așa a fost să fie, toată lumea știe ce s-a întâmplat la acel baraj.

Adrian Scarlatache: „Am venit să promovez cu FC Argeş!”

Pe ce perioadă ai contract cu FC Argeș?

– Am semnat pe un singur an cu FC Argeș, cu mențiunea că, dacă echipa promovează în Liga I, contractul se poate prelungi cu încă un an. Dacă echipa nu promovează, nu va fi un an bun, obiectivul fiind doar promovarea directă. Nu există un alt obiectiv în acest an la FC Argeș decât acesta.

Citește și FC Argeș începe pregătirea pentru noul sezon

„Nu am jucat niciodată în Liga a doua și de aceea cred că este o provocare pentru mine”

Care ar fi obiectivul tău personal având în vedere că ai, totuși, o vârstă?

– Da, într-adevăr am o vârstă și trebuie să mă gândesc la viitor. Nu am jucat niciodată în Liga a doua, de când sunt în fotbalul profesionist am jucat numai în Liga I și de aceea este o provocare pentru mine să promovez cu FC Argeș. Cred că pot să joc fără probleme în Liga a doua și vreau să ajut echipa, pentru că de aceea am venit. Sunt mulți jucători tineri și cred că aș putea să îi ajut cu experiența mea, cu jocurile pe care le-am acumulat de-a lungul carierei. Poate îi ajut să revină în Liga I. Liga a doua nu se compară cu Liga I, altfel este ritmul… Cred că se poate face o echipă la FC Argeș care să promoveze.

Cum vezi lupta pentru promovare din noul sezon al ligii secunde?

– Este cam devreme să vorbim acum, pentru că nu știm ce loturi și-au făcut celelalte echipe care vor să promoveze.. Este foarte important ca la FC Argeș să vină jucători pe care să te poți baza, jucători care au mai promovat, jucători care cunosc bine liga secundă, dar și jucători din Liga I care au jucat anul trecut te pot ajuta indiferent care sunt ei, mai ales acești jucători, pentru că este important să ai meciuri în picioare. Degeaba aduci jucători care nu au jucat… Eu cred că se poate promova, nu va fi ușor, dar având în vedere ce condiții sunt la FC Argeș, că avem un vestiar, din ce am văzut, mai mult din jucători români, jucători care sunt mai pătimași, suferă mai mult când echipa pierde, adică sunt alt gen de oameni, consider că se poate promova.

Citește și Procesul lui Dinamo privind planul de reorganizare, amânat! Cum rămâne cu FC Argeş

„Cred că Mioveniul nu are obiectiv promovarea anul acesta, va fi un an de tranziție”

Cum vezi lupta cu CS Mioveni, fosta ta echipă?

– Eu cred că Mioveniul nu are obiectiv promovarea anul acesta, din ce am discutat cu oamenii de acolo, va fi un an de tranziție, din ce știu, pentru ei, dar consider că dacă se vor afla acolo, în lupta pentru promovare, nu se vor da la o parte. Sunt convins de acest lucru. Mai este un aspect de subliniat și anume că FC Argeș joacă și ei la Mioveni și va fi o luptă interesantă. Dar nu cred că Mioveniul și-a propus să promoveze anul acesta.

Este un dezavantaj că FC Argeș va juca meciurile de acasă la Mioveni?

– Nu cred că există o altă variantă mai bună. Condițiile sunt bune, gazonul este foarte bun la Mioveni, este o distanță mică până la Mioveni. O soluție mai bună nu știu dacă există. Pentru mine, personal, este foarte bine, cunosc terenul, am jucat doi ani de zile acolo… Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Cum vezi colaborarea cu Alexandru Pelici, fostul tău antrenor de la CS Mioveni?

– Vă dați seama că am vorbit și cu dânsul, care și dânsul m-a vrut aici. Nu a fost doar o înțelegere între mine și FC Argeș, ci și faptul că dânsul m-a dorit aici, ceea ce este foarte important. Când un antrenor te dorește și pentru jucător este mult mai ușor să se adapteze. În primul rând, trebuie să-l ajuți pe antrenor, pentru că de aceea te-a dorit. Voi fi și eu antrenor și îmi doresc jucători care să mă ajute, pentru că așa este normal. Decizia de a veni la FC Argeș a fost mult mai ușor de luat pentru mine când am văzut că sunt dorit de antrenor.

Ai făcut cursurile de antrenor?

– Am făcut masterul în sport și mi-am luat carnetul de antrenor. Sper ca anul acesta și anul viitor să-mi termin și eu studiile, licența A și B și, ușor-ușor, să încep și eu cariera asta de antrenor. Dacă lucrurile vor ieși cum trebuie și vom promova, va fi perfect pentru mine.

Citește și Pe lângă Scarlatache, FC Argeş a mai perfectat cinci transferuri

„Când eram tânăr am jucat cu Dinamo în Europa League şi îmi tremurau picioarele pe teren”

Ar trebui ca FC Argeș să se bazeze mai mult pe juniorii din propria pepinieră?

– Da, categoric. Eu nu am fost acolo, dar am observat din afară că, fiind foarte mulți străini, nu e același lucru. Eu am jucat atâția ani în afară și știu cum este, străinii nu suferă așa de mult pentru echipă, nu au aceeași implicare. FC Argeș este totuși o echipă mare, cu suporteri, cu istorie și categoric că trebuie aduși jucători tineri, dar nu știu dacă poți să promovezi doar cu jucători tineri. E nevoie și de jucători care au mai promovat la Liga I, jucători cu experiență, adică trebuie făcut un mixt între jucătorii tineri și jucătorii cu experiență. Jucătorii tineri nu au experiența promovărilor, a meciurilor cu miză. La meciurile cu miză nu este ușor să joci cu jucători tineri și știu asta din experiență. Am jucat cu Dinamo în Europa League, în grupe, și îmi tremurau picioarele pe teren. Dar dacă conducerea va reuși să facă acest mixt, cred că FC Argeș va reuși promovarea. Plus faptul că aducerea lui Alexandru Pelici a fost, din punctul meu de vedere, o decizie bună.

Crezi că FC Argeș se va bucura în continuare de susținerea suporterilor și în liga a doua la fel ca în prima ligă?

– Prea multe nu ar fi de spus după ce s-a întâmplat. Sunt și ei supărați și cred, totuși, că vor fi alături de echipă. Să fie convinși că anul acesta putem să promovăm. Eu chiar cred și sunt convins că FC Argeș va promova.

Citește și Andrei Costinel Tofan, căpitan la FC Argeş: „A fost un campionat greu, am suferit mult şi vreau să mă gândesc mai mult la mine”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *