Web Analytics

Profesorii de la „Dinu Brătianu” Ştefăneşti nu-şi primesc salariile fiindcă liceul a rămas fără director

de | 22.09.2022 12:35 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

„Nimeni nu mai vrea să ia postul de director din cauza contabilui-șef”, spune liderul de sindicat

Mai exact, cadrele didactice se revoltă fiindcă, de la începutul anului școlar, liceul nu are director și nimeni nu are drept de semnătură, fapt pentru care niciunul dintre dascăli nu și-a primit salariile.

Potrivit liderului de sindicat, prof. Gheorghe Necula, lipsa unui doritor care să ocupe postul de director la „Dinu Brătianu” e din cauza contabilului-șef, rămas în funcție cu contract de muncă, pe o perioadă nedeterminată, de pe vremea fostului conducător al liceului, care a decedat:
„De la începutul anului nu mai avem director. Nimeni nu mai vrea să ia postul din cauza contabilului-șef cu care nu ne înțelegem absolut deloc. Liceul nostru nu o să dea în el, că e pensionar și stă de șapte ani fără contract de muncă legal la școală. El e pensionar, iar fostul director al liceului, care a decedat, i-a făcut contract pe perioadă nelimitată. Cum să faci așa ceva la pensionar?! Pensionarului îi trebuie în fiecare an aprobare de la Consiliul de Administrație. Dacă din școală nu vrea nimeni să fie director, normal ar fi să numească unul din afară. Dar văd că nu face nimeni nimic. Nu știu care e scopul sau în ce sens. Din școală nu mai vrea nimeni, din cauza contabilului. Nu colaborează cu directorul adjunct deloc. Nu s-a făcut nimic în ultimul an, nici reparații, nimic. Salarii nu s-au dat. Sunt cinci dosare de transfer elevi avizate la Consiliul de Administrație, dar n-are cine să le aprobe din cauză că n-avem director. Cinci elevi sunt blocați. Frecventează la alte licee”.

Citește și Liderul de sindicat din Primăria Câmpulung a scăpat de sancţiune

N.red. Între contabilul șef Ioan Perneș și Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” Ștefănești este un litigiu în instanță din anul 2021. Atunci, contabilul șef a dat liceul în judecată pentru primirea indemnizației aferente concediilor de odihnă pe o perioadă de șase ani, a unui spor de conducere de 40% pentru anii 2018-2020, precum și a unui spor pentru condiții de muncă de 15%, a sporului pentru control financiar preventiv, precum și dobânzile și penalizările aferente.

Citește și Donație de ghiozdane cu rechizite elevilor din Ștefănești

Citește și Inspecţii după bătaia din Polonia a elevelor de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” Ştefăneşti

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *