Păruială pe un băiat la Liceul „Iulia Zamfirescu” din Mioveni, o elevă de 17 ani i-a spart unei colege mandibula

de | 7.01.2016 13:59 | Dezvăluiri

Un incident grav s-a petrecut la Liceul „Iulia Zamfirescu” din Mioveni, chiar cu câteva zile înainte de începerea vacanţei de iarnă. Pe 16 decembrie, două eleve ale unităţii şcolare – una de clasa a X-a, iar cealaltă de clasa a XI-a – s-au păruit în recreaţie. Conflictul ar fi pornit se pare de la chestiuni afective, mai exact de la un băiat, de care ambele fete se simţeau atrase, însă totul a degenerat într-o bătaie în toată regula. În urma altercaţiei, una dintre fete s-a ales cu fractură de mandibulă, iar cealaltă cu dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

Mădălina Sandu, purtător de cuvânt IPJ Argeș: „Fata agresată a depus plângere la noi”

Incidentul de la „Iulia Zamfirescu” ne-a fost confirmat şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, prin purtătorul de cuvânt Mădălina Sandu. „A existat o stare conflictuală la Liceul Iulia Zamfirescu între două eleve. Una dintre eleve a ajuns la un spital din Bucureşti cu fractură de mandibulă. S-a întocmit dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Fata agresată a fost externată din spital şi momentan este acasă. A depus plângere la noi şi urmează să depună şi documentele în acest caz”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt Mădălina Sandu.

„Generalul” Tudosoiu: „Au fost chemaţi părinţii la şcoală, s-a întrunit o comisie de disciplină pentru elev şi i s-a scăzut nota la purtare”

Pe lângă plângerea penală, eleva agresivă s-a ales şi cu sancţiuni din partea unităţii şcolare pe care o frecventează. Potrivit inspectorului şcolar general Dumitru Tudosoiu, doar şcoala poate lua măsuri în astfel de situaţii, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare al fiecărei unităţi de învăţământ, iar în acest caz sancţiunea a constat în scăderea notei la purtare. „Directorul unităţii m-a informat de altercaţie încă de atunci. Una dintre eleve a recidivat, pentru că avea un comportament mai înclinat spre violenţă. Şcoala a luat măsurile conform regulamentului de organizare: au fost chemaţi părinţii la şcoală, s-a întrunit o comisie de disciplină pentru elev şi i s-a scăzut nota la purtare. Ştiu că familia fetiţei lovite a depus şi plângere penală, care ţine strict de organele abilitate, de poliţie. Din câte am înţeles, conflictul a plecat tocmai de la eleva lovită. Adică ea a fost cea violentă şi nu ştiu ce au împărţit ele, probleme din acestea de prieteni, de iubire, o chestie din asta domestică, să spunem. E grav că s-a ajuns acolo. Chiar dacă avem în şcoli profesori de serviciu, prea multe lucruri nu putem face din punctul ăsta de vedere. În momentul în care elevii îşi pun în minte sau reacţionează aşa de violent, să se lovească între ei, prezenţa profesorului e numai să aibă norocul să fie efectiv acolo, pe acel palier, la acea sală de clasă sau să audă zgomot, ceartă şi să intervină în timp util. Profesorul de serviciu are în grijă toată şcoala. El îşi face datoria, dar dacă apar două probleme în acelaşi timp, nu ai cum să le gestionezi”, ne-a spus „generalul” Tudosoiu. I.H.B.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii