Web Analytics
scris miercuri, 09.09.2015

O vizită la cumpărături în Auchan Bradu se putea termina cu o tragedie

# „S-a transformat în pericol de moarte să faci cumpărături alături de copii într-un magazin”, ne-a declarat Ion Iordache, cel care putea fi victimă alături de fiica sa, după ce mai multe cutii pline cu conserve au căzut chiar lângă ei

O vizită la cumpărături  în Auchan Bradu se putea termina cu o tragedie

Sâmbătă, 7 septembrie, o familie din Pitești, tată și fiică,  în timp ce își făceau cumpărăturile în magazinul Auchan Bradu, era să fie lovită grav de un palet compact plin cu conserve ce a căzut exact în fața lor de la ultimul raft aflat la raionul „Conserve”. 

În timp ce se deplasa pe unul din culoarele magazinului, Ion Iordache și fiica acestuia, Clara, au observat cum de pe un raft al magazinului, mai multe cutii se îndreptau spre ei, astfel că au făcut doi pași înapoi, gest care cel mai probabil i-au scăpat de o posibilă tragedie. Aflați în stare de șoc, cei doi au fost înconjurați într-o fracțiune de secundă de mai mulți clienți ai magazinului, dar și de mai mulți angajați care, din spusele celor doi, erau mai mult atenți la produsele căzute decât la starea de sănătate a clienților. Chiar dacă pe partea unde se manipula marfa, raionul era închis, angajații Auchan nu au luat măsuri de siguranță și pe partea cealaltă a culoarului, fapt ce se putea încheia cu o adevărată tragedie.
„Am fost foarte șocat. Putea să se soldeze cu ceva foarte grav. Din raft a căzut un palet compact plin cu conserve. Un pas dacă mai făcea fata mea era lovită. Pur și simplu au căzut cutiile în fața ei. Marfa s-a manipulat pe partea cealaltă a raionului «Conserve», care era închis și nu se mai putea intra, dar pe partea unde ne aflam noi nu s-a luat nicio măsură. Probabil a fost împins paletul cu macaraua mai mult și a căzut în partea asta. Fata mea a fost în stare de șoc și eu la fel”, ne-a povestit Ion Iordache, modul în care putea avea loc incidentul.

Familia Iordache a trimis o petiție online către ANPC în care a descris faptele comise

În urma incidentului, familia Iordache a sesizat protecția consumatorului despre faptele petrecute în Auchan Bradu. În urma sesizării, ei au anexat și o poză cu incidentul. „S-a transformat în pericol de moarte să faci cumpărături alături de copii într-un magazin. Mai mult, angajații în loc să-și ceară scuze au sărit ca să șterg fotografiile, ca să mușamalizeze ei tot incidentul. Noi am făcut o petiție online și către ANPC și suntem foarte supărați. O să fac sesizare și la poliție. Putea să se termine cu o tragedie, într-adevăr fără vină. Dacă s-a ajuns ca la cumpărături să se producă o tragedie este foarte grav”, a mai adăugat dl. Iordache.

Maria Vulpaşi, director magazin Auchan Bradu: „Am relansat toate măsurile pentru a evita astfel de situaţii pe viitor”

Situația prezentată anterior a fost confirmată și de reprezentanții Auchan Bradu care au precizat că ea a intervenit accidental, iar pentru a fi evitate astfel de probleme pe viitor au fost reevaluate toate măsurile întreprinse în aceste intervenții:
„Securitatea clientului reprezintă o prioritate şi o preocupare permanentă pentru compania noastră. Auchan are standarde, reguli şi proceduri foarte stricte cu privire la securitatea clienţilor şi a persoanelor în spaţiul de vânzare şi respectă toate prevederile legale. Situaţia respectivă, cu totul izolată, a intervenit accidental. Colaboratorul nostru luase toate măsurile de securizare si blocase accesul în perimetrul în care efectua manipularea mărfii. Nu a fost înregistrat niciun incident şi niciun client nu a fost afectat, dar am relansat toate măsurile pentru a evita astfel de situaţii pe viitor”, a precizat Maria Vulpaşi, director magazin Auchan Bradu.
Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...