Nu iese fum fără foc .DNA stinge focul la ISU Argeş

de | 28.06.2012 16:46 | Dezvăluiri

# Colonelul Daniel Solomon făcea instructaje obligatorii firmelor argeșene printr-o firmă înființată pe numele nevestei # Zeci de patroni de societăți comerciale plăteau astfel o taxă de instructaj către firma căpușă înființată de colonel pe numele consoartei sale. DNA a dat iama și la ISU Argeș. În rândurile salariaților de la Inspectoratul de Prevenire s-a instaurat panica, şi asta de când toți ştiu că fostul lor coleg, colonelul în rezervă Daniel Solomon, este anchetat de procurorii anticorupție.

Firmă căpușă după modelul directorului Valeriu Tudor de la ISCIR

În luna martie a.c, cu o săptămână înainte de ieşirea acestuia  la pensie, DNA Pitești a declanşat cercetările împotriva celui care conducea detaşamentul de la Câmpulung. Procurorii au făcut o percheziție și la biroul din Pitești al colonelului Solomon, ridicând ceva acte, deși acesta nu deținea mare lucru, mai ales că venea destul de rar pe la sediul din capitala județului. Motivul pentru care colonelul Samoilă a stârnit atenţia DNA este legat de activitatea unei firme suveică, înființată pe numele soţiei sale, și prin care ofițerul făcea instructajul societăţilor comerciale în domeniul prevenirii şi protecţiei. Şi pentru că efectuarea acestor instructaje necesită, potrivit legislaţiei, cadre tehnice atestate, cine putea fi mai în măsură să şcolească decât chiar inspectorul în persoană? Și, uite așa, banii cursanţilor ajungeau în cele din urmă, tot în casa familiei Solomon. Faptul că tot el era acela care trebuia, conform fişei postului, să controleze agenţii economici respectivi de respectarea legalităţii, inclusiv în şcolirea salariaţilor, nu i s-a părut câtuși de puțin ilegal colonelului Solomon. Și poate că schema cu firma suveică pe numele soției ar fi continuat bine mersi, mai ales după pensionare, dacă cineva nu i-ar fi făcut un „pustiu de bine” colonelului Solomon, sub forma unui denunț  la DNA Pitești. A fost momentul în care telefoanele acestuia au fost puse sub ascultare și așa au strâns probe procurorii anticorupție că implicarea fostului șef de la ISU în firma nevestei era aproape totală, cam după tipicul în care directorul Valeriu Tudor de la CNCIR găsea clienți și comenzi pentru firma pe care o făcuse pe numele soacrei. Pe surse, se spune că Solomon nu este singurul care are o nevastă cu  firmă în domeniu, ci la fel stau lucrurile şi cu consoartele altor doi angajați de la ISU, unul  de la Curtea de Argeș, celălalt de la Pitești.

Actualul șef al ISU Argeș confirmă anchetarea colonelului Solomon de către DNA Pitești

Contactat de noi, inspectorul şef al ISU Argeș, colonelul Ion Popa (foto), a confirmat că Daniel Solomon are „anumite probleme” şi că o anchetă este în curs de desfăşurare, dar nu a dorit să dea mai multe amănunte pentru a nu perturba cursul cercetărilor. Totuși, salariaţii ISU se tem și din cauza faptului că activitatea ilegală a familiei Solomon se desfăşura  de prea mult timp, iar interceptarea telefoanelor ar putea trage la fund mai mulţi angajaţi, fie ei vinovaţi, sau nu, și care ar putea fi chemați să dea cu subsemnatul. Din informațiile noastre, zeci de firme din județ plăteau o taxă către firma nevestei colonelului Solomon, iar unii dintre patronii firmelor în cauză au fost chemați deja la audieri.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii