Web Analytics

Mistreţii terorizează Dâmbovicioara. Primarul Secăreanu: „Porcii stau ziua la soare, iar după-masă încep activitatea”

de | 7.02.2019 13:59 | Politica si Administratie

Mistreții dau atacul periodic în comuna Dâmbovicioara din județul Argeș. Vara, culturile fermierilor atrag turmele de porci sălbatici din păduri, iar, mai nou, animalele fac prăpăd și pe ogoare. Primarul comunei Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, spune că sălbăticiunile s-au obișnuit cu oamenii, iar acum vin în curțile acestora în miezul zilei. „Ăsta-i adevărul, vin în permanență. Au stricat terenul definitiv. Nu mai există curți, pomi. Unde au găsit locul prielnic, au făcut dezastru. La vreo 150-200 de metri de artera principală, față de drumul național din centru, sunt turme, câte 9-10 porci mistreți. În perioada asta, porcii stau ziua la soare, iar după-masă încep activitatea. Nu se ia nicio măsură, nu îi interesează. Porcii au intrat în curțile oamenilor, în bucătăria de vară. În fiecare zi am probleme până la Dumnezeu. Eu sunt foarte mic pentru un război mare”, a răspuns edilul.

„Tăcerea e un răspuns. Ca de obicei, la Colegiul Prefectural ne adunăm ca să ne întâlnim”

În ultima ședință a Colegiului Prefectural, primarul Secăreanu a vorbit despre atacurile porcilor mistreți, însă, deși erau prezenți reprezentanții instituțiilor competente, primarul nu a primit feedback. „Tăcerea e un răspuns. Ca de obicei, la Colegiul Prefectural ne adunăm ca să ne întâlnim. Acolo erau toți factorii de răspundere, de aceea m-am ridicat, dar nimeni nu a vorbit… Doamne, ferește, dacă se întâmplă vreo catastrofă cu copiii care se duc de dimineață în stația de microbuz?”, adaugă primarul.
Dumitru Secăreanu mai spune că, de-a lungul anilor, în localitatea Dâmbovicioara au fost și probleme provocate de urși și chiar de râși. „Astă-primăvară, chiar în spatele unei case, râsul a omorât o vacă de vreo 400 de kilograme. Ursul a făcut ravagii, dar nu chiar în interiorul comunei, în islazurile din vecinătatea comunei. Ce aș putea să fac mai mult decât demersurile spre cei care sunt direcți implicați în așa ceva?! Am discutat de «n» ori cu fondul de vânătoare. Băieții care sunt cu vânătoarea au mai venit noaptea, la sesizările făcute, chiar am fost personal cu ei, dar ce să facă și ei, legea nu permite”, menționează primarul.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii