Web Analytics

Ministrul Mediului explică de ce a tăiat la jumătate bonusurile Rabla Plus: 5.000 de euro nu sunt bani puțini pentru o mașină electrică

de | 21.02.2024 15:35 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a explicat decizia de a tăia la jumătate ecobonusul oferit de stat pentru cumpărarea unei maşini electrice, prin programul Rabla Plus.

Amintim că valoarea ecotichetului a fost modificată, iar acum statul oferă doar 5.000 de euro, faţă de 10.000 în 2023.

Citește și: A murit o figură legendară a Televiziunii Române

Mircea Fechet a fost întrebat miercuri, la Eforie, dacă a scăzut interesul românilor pentru maşini electrice, având în vedere că a fost micşorată subvenţia. 

“Cred că va trebui să vedem câte maşini vom finanţa, pentru că o subvenţie mai mică înseamnă că vom putea, cu acelaşi buget, să finanţăm mai multe maşini.

Or, interesul românilor va fi determinat de execuţia bugetară. La sfârşitul anului putem să tragem şi această concluzie.

Eu sunt foarte optimist. Eu cred că 5.000 de euro nu sunt bani puţini. Pentru o maşină electrică, care astăzi costă şi 25.000 de euro, poate şi chiar mai jos poate fi cumpărată de acest preţ, eu cred că 5.000 de euro pe care statul român ţi-i pune la dispoziţie sunt bineveniţi. Mă bazez în continuare pe interesul românilor pentru maşini prietenoase cu mediul”, a afirmat ministrul Mediului, citat de News.ro.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *