Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

A murit o figură legendară a Televiziunii Române

Lumea muzicii populare este din nou în doliu. Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV pe care România i-a avut, a murit.

A murit o figură legendară a Televiziunii Române

Citește și: Pitești. A căzut de la etaj și a murit


Marea realizatoare TV a iubit enorm cântecul popular pe care l-a promovat în toate emisiunile pe care le-a realizat de-a lungul timpului. Interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița a fost cea care a făcut tristul anunț printr-o postare pe pagina sa de Facebook. „Ne-a părăsit MAMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane , cea care a format zeci și sute de artiști ,dandu-le aripi în lumea cantului ! Cu mare durere în suflet va spun drum lin către stele Mamuca , odihna in lumina, aplauze și flori” a transmis pe Facebook cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocarita.

Citește și: Avalanșă de mari dimensiuni la Bâlea Lac. Corturile unor turiști au fost îngropate de zăpadă


A realizat filme cu mari interpreţi de muzică populară: “Roata vieţii” cu Maria Dragomiroiu, “Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, “Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu, etc. Deşi îndrăgostită de televiziune, Florentina Satmari nu a renunţat definitiv la cântat, efectuând diverse turnee în Europa şi chiar în Japonia. Florentina Satmari s-a ocupat de realizarea şi imaginea Festivalului “Callatis”, iar din 2004 a realizat emisiunea “Album Naţional” la Naţional TV. De asemenea, a realizat o serie impresionantă de emisiuni, concerte, turnee (caravane), festivaluri folclorice, prin care-a adus atâta bucurie publicului şi îndrăgiţilor interpreţi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *