Web Analytics

Medicul de terapie intensivă de la Mioveni, infectat cu Covid. Daniel Terheci: ”Am simțit o răceală, am simțit că nu mai sunt eu”

de | 4.06.2020 14:46 | Dezvăluiri

# Daniel Terheci este medic de Terapie Intensivă și a avut primele simptome chiar în timpul serviciului de gardă # Acum este îngrijit la Spitalul Covid de la Mioveni chiar de soția sa, doctorița Alexandra Mihaela Terheci, specialist Boli Infecțioase Adulți
Nu puține au fost cadrele medicale care, lucrând cu pacienți infectați, au contactat virusul Sars-CoV2. Foarte multe și din spitalele argeșene. Acum câteva zile, tânărul și îndrăgitul doctor Daniel Terheci, cel care a îngrijit pacienții grav bolnavi de coronavirus în Secția Terapie Intensivă de la Spitalul Mioveni, a fost și el confirmat cu Covid și internat.

Dr. Daniel Terheci: „Am simțit o răceală, am simțit că nu mai sunt eu…”

Medicul ne-a confirmat acest lucru în cadrul unei discuții telefonice pe care am purtat-o în cursul zilei de luni, atunci când l-am sunat. „M-am internat acum câteva zile. Nu mai știu nici eu exact când… Eram așa de supărat în ziua aia… Am cerut singur să fiu testat, pentru că am simțit că ceva se întâmplă. Am vrut să nu pun echipa în pericol. Am simțit o răceală, am simțit că nu sunt eu. I-am cerut șefului meu să mă testeze a doua zi dimineață. M-a luat în cursul gărzii, practic, în cursul nopții am avut primele simptome și a doua zi m-a testat, a venit testul și m-am internat.” Întrebat despre modul în care a contactat boala, doctorul Terheci ne-a răspuns:„Mai contează acum care, cum, de unde?”.

Moartea doamnei Constantin și cum a strâns-o de mână doctorița Terheci pe melodia „Vreau să am steaua mea”

Medicul, acum pacient, este îngrijit de soția sa, Alexandra Terheci, specialist Boli Infecțioase Adulți, și de alți colegi care profesează la spitalul Covid de la Mioveni.
La rândul său, doctorița Alexandra Mihaela Terheci a tratat o pacientă al cărei caz dramatic ar putea ajunge subiectul unui film turnat la Hollywood. Un film despre empatie, solidaritate umană în fața suferinței și despre menirea unui medic de a-și face datoria, în ciuda unui pericol care pe cei mai mulți ne îngrozește: moartea. Este vorba despre femeia cunoscută doar ca „doamna Constantin”. După ce a trecut din spital în spital, doamna Constantin, care avea 56 de ani și suferea și de alte boli grave, a ajuns cu o stare a sănătății deteriorată și infectată cu Covid, pe la mijlocul lunii mai, la Mioveni. Cadrele medicale care o aveau în grijă au fost impresionate de suferința ei, iar doctorița Terheci i-a îndeplinit ceea ce avea să fie și ultima dorință a pacientei, aceea de a asculta două melodii, „Bună seara, iubito!”, interpretată de Loredana Groza, și „Vreau să am steaua mea”, a Laurei Stoica. Ba chiar, într-un superb gest de empatie și omenie, doctorița a strâns mâna doamnei Constantin și a cântat împreună cu ea cele două melodii. A doua zi, pacienta s-a stins…

Cum s-ar fi infectat doctorul Terheci: i-au căzut ochelarii pe o pacientă pe care o intuba

Acum infectarea doctorului ATI Daniel Terheci este pusă tot pe seama acestui caz. Conform unor surse, atunci când a vrut să o intubeze pe pacientă, doctorului Daniel Terheci i-ar fi căzut ochelarii și astfel s-a contaminat. Medicul a păstrat însă discreție în legătură cu sursa care l-ar fi infectat. Ba chiar, după ce a stat de vorbă cu noi și ne-a confirmat informația pe care o aveam, aceea că domnia sa este noul cadru medical confirmat cu Covid, s-a răzgândit și ne-a cerut să nu îi publicăm povestea. Probabil din modestie, spunându-ne, prin intermediul unui sms, că s-a făcut medic pentru a trata bolnavii, nu pentru a apărea în ziar. O facem însă, îi publicăm povestea, pentru că menirea noastră este aceea de a spune adevărul și de a servi interesul public. Iar interesul public este, în cazul de față, ca oamenii să afle despre doi doctori minunați care lucrează împreună la spitalul Covid Mioveni, soții Daniel și Alexandra Mihaela Terheci, pe care viața și destinul i-a adus acum și într-o altă postură, aceea de pacient și de medic curant. Din fericire, evoluția doctorului Terheci este bună, iar soția sa, Alexandra Terheci, a fost negativă la testare.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii