Web Analytics
scris marți, 21.03.2023

Marcel Ciolacu, înțepături la șeful statului după recentele deplasări ale acestuia în afara țării cu un avion privat

Președintele PSD a vorbit despre recentele deplasări ale șefului statului  în afara țării cu un avion privat. Marcel Ciolacu a spus că președintele ar trebui să ofere informațiile despre costurile deplasării cu o aeronavă privată în Japonia și Singapore. Și a amintit de deplasarea pe care a făcut-o, alături de premierul Ciucă, în Japonia. Când au optat pentru o cursă de linie.

Marcel Ciolacu, înțepături la șeful statului după recentele deplasări ale acestuia în afara țării cu un avion privat

Citește și: Fiul unui secretar de stat în MAE şi fiul unui specialist DNA, suspectaţi de trafic de droguri

„Eu și colegii mei zburăm cu avioane de linie și de multe ori cu low cost, știți de ce, pentru că nu au escale, sunt cursele cele mai directe. Consider în continuare că toate cheltuielile publice trebuie spuse. Poate nu detaliat (…) sunt lucruri care țin de contractele pe care le încheie juriștii, avocații, dar în principal cheltuielile trebuie justificate, cum e și normal. (…) Trebuie să hotărâm cât de mult vrem să mergem cu populismul. Ce fel de avion a decis acum președintele, cred că e cel mai în măsură să răspundă la aceste lucruri, cum a găsit varianta. Eu am fost cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă în Japonia și am cerut atunci costul închierierii unei aeronave de la Tarom. Mi s-a părut mult prea ridicat pentru această deplasare (…) sute de mii de euro. În acel moment am decis cu prim-ministrul și am zburat cu avion de linie”, a spus Ciolacu la Digi24.

Citește și: Judecătoarea șpăgară revine la tribunal. Elena Burlan a scăpat de condamnare prin prescrierea faptelor

Întrebat dacă se așteaptă ca de la Cotroceni să se ofere în cele din urmă informațiile despre costurile deplasării, liderul social-democrat a răspuns: „Nu am întotdeauna așteptări foarte mari. Am mari așteptări de la mine”.

Șeful PSD a comentat ironic și pe tema escalelor la Sibiu, răspunzând unei alte întrebări primite în timpul emisiunii. „Nu cunosc detaliile, cred că Administrația Prezidențială e cea mai în măsură să dea toate detaliile. Presupun că președintele o să dea explicații de ce s-a făcut escală la Sibiu (…). Nu mi-a trecut niciodată (prin cap) să fac escală cu avion de linie la Buzău. Cred că e mai aproape de București”, a ales să puncteze Ciolacu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *