Web Analytics

Iohannis a aflat că, în Polonia, elevii lăsaţi nesupravegheaţi au furat, au băut vodkă şi au „intrat” în magazinele de etnobotanice

de | 1.12.2022 13:35 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Mama fetei bătute de la Liceul Ştefăneşti a scris la Preşedinţia României

Răspunsul oferit de ministra Educației, Ligia Deca, deputatului Dumitru Coarnă, care a făcut o interpelare pe tema bătăii din Polonia între elevii, nesupravegheați de profesori, ai Liceului Tehnologic ”Dinu Brătianu” din Ștefănești, nu a mulțumit-o pe mama elevei bătute în timpul derulării unui proiect Erasmus. Și nici nu avea cum, atâta timp cât răspunsul ministerial, în fapt copy paste după punctul de vedere al ISJ Argeș (la rândul său copy paste, după scuzele penibile ale celor de la Dinu Brătianu), nu a fost decât o tentativă de a ascunde ceea ce s-a întâmplat. Iar această atitudine de a ascunde gunoiul sub preș poate avea un preț mult prea mare de plătit de către copii pentru că, în spatele tăcerii culpabile, se pot ascunde adevărate drame devastatoare în sufletele în formare. Și… chiar se întâmplă!

„Totul se mușamalizează!”

„Totul se mușamalizează!”, este strigătul de durere al mamei elevei care a fost bătută, până a fost învinețită, de două ori în parcarea și în camera hotelului unde au fost cazați elevii români. Manuela Mija i-a scris lui Klaus Iohannis pe pagina oficială a administrației prezidențiale, în speranța că primul om în stat se va apleca asupra problemei rămase, până acum, fără rezolvare.
„S-a făcut un consiliu la școala unde nu s-a luat nicio măsură, nici împotriva profesorilor, nici împotriva elevei Elisa Zamfir. Eu am trimis un mail către conducerea liceului, unde am explicat tot ce s-a întâmplat în acea excursie. Domnul Perneș Ioan, contabilul șef al liceului, a distribuit acest mail către Poliție, către Ministerul Învățământului, către primărie, peste tot. Nici așa nu s-a luat nici o măsură…”, scrie mama elevei care explică și cum a ajuns la emisiunea „Acces Direct”, prin intermediul Adrianei Bahmuțeanu.

„Eu am cerut ajutorul Adrianei Bahmuțeanu, deoarece am fost în aceeași școală și am copilărit împreună. Am fost contactată de cei de la emisiunea ”Acces direct” pe 30 august, s-a făcut o emisiune cu problema fetei, invitat fiind și deputatul Dumitru Coarnă. Domnul Dumitru Coarnă a făcut în Camera Deputatilor o interpelare către ministrul Ligia Deca, în care a pus niște întrebări privind situația din deplasarea în Polonia. A venit și răspunsul la înterpelare. Ce credeți??? Total eronat:

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

Citește și Inspecţii după bătaia din Polonia a elevelor de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” Ştefăneşti

  1. că eleva B. Fabiola are 52 de absențe. Total neadevarat are 8!; 2. că  este relevant faptul că profesori de la Liceul Dinu Brătianu nu au fost profesori însoțitori (minciună). Am hârtia notarială unde scrie negru pe alb că doamna Pârvu Cristina a fost profesor insoțitor; 3 că nu au fost probleme în cazul doamnei Claudia, coordonatorului de proiect, privind banii cheltuiți și că domnul Perneș Ioan, contabilul liceului, a fost responsabil de partea financiară a Programului Erasmus. Minciună! Domnul Perneș Ioan nu s-a ocupat de partea financiară, domnul Perneș se judecă cu Liceul. Vreau să vă spun că am deschis două dosare penale, unul Elisei Z. și unul profesorilor. Vreau să vă mai aduc la cunoștință 2 aspecte:  
  2. profesorul Necula îmi șicanează fata la liceu, în acest sens am făcut o sesizare către ISJ Argeș și ca răspuns am primit că doi inspectori au fost la liceu și că domnul Necula nu confirmă.
    Dar de ce nu au făcut cercetări că au existat martori?!
  3. Profesoara Claudia Cozlosche a chemat-o pe fata mea într-un birou și a pus-o să semneze niște hârtii cu privire la mâncarea din Polonia, de față fiind și fosta directoare Mirela Pârvu. Și sunt foarte curioasă dacă există la decont și bonul de unde s-au cumpărat Shot-uri?!
    Vă rog frumos să cercetati cine și de ce mușamalizează acest caz. Cu stimă și respect!
    Mija Cristina Manuela
    PS. Am filmări cu profesori când beau cot la cot cu elevii, am înregistrari…”

Citește și Se îngroaşă gluma! Ministra Educaţiei, interpelată în Parlament pe subiectul agresării în Polonia a elevei de la Liceul din Ştefăneşti

Citește și Răspuns cu erori al IŞJ Argeş dat Ministerului Educaţiei referitor la eleva agresată în Polonia. Mama indignată: „Ce au cercetat, că habar nu au?!”

Apel la ceilalți părinți: „Să spună adevărul, pentru că în locul Fabiolei putea să fie oricare dintre copiii lor!”

Și mai grav este că, în Polonia, elevii minori au „intrat” în magazinele de „Legale” (a se citi droguri), de unde au ieșit cu acadele de culoare roșie! „Profesoarele, în aceasta excursie, au dus copiii în baruri, unde au băut shot-uri cu vodkă, copiii au fost lăsați de capul lor în aceasta excursie, au furat din magazine, au fost în magazine de LEGALE, au făcut ce au vrut ei, nefiind supravegheați”, i-a mai scris Manuela Mija, președintelui Klaus Iohannis.
Tocmai din acest motiv, mama ce a pornit războiul cu autoritățile, care în loc să facă ordine ascund sub preș gunoiul, face un apel către ceilalți părinți: „Să spună adevărul, adică ce au făcut copiii lor, pentru că în locul Fabiolei putea să fie oricare dintre copiii lor. Să spună adevărul și ce s-a întâmplat!

P.S. Și, de fapt, după cum elevii vorbesc pe WhatsApp, chiar recent două eleve s-au păruit în curtea Liceului de la Ștefănești, acolo unde campaniile oficiale contra bullyng-ului în școli nu înseamnă decât cuvinte goale și activități bifate ca să dea bine la public și nu pericole iminente asupra cărora conducerea școlii să își îndrepte atenția la modul serios și responsabil, nu să le pretindă victimelor să o lase mai moale…

Citește și „Fata mea este traumatizată! În continuare este şicanată la şcoală!”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii