Web Analytics

„Fata mea este traumatizată! În continuare este şicanată la şcoală!”

de | 4.11.2022 10:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Exclusiv! Manuela Mija, mama elevei bătute în timpul deplasării la un proiect Erasmus în Polonia, face dezvăluri

Deplasarea cu bucluc din Polonia, pe un proiect Erasmus, a elevilor de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” din Ștefănești s-a lăsat cu dosar penal. Deplasarea a avut loc între 16-22 iulie, iar la întoarcerea copiilor mama uneia dintre eleve a făcut plângere la Poliție. De ce? Pentru că fiica ei a fost bătută „măr” de o colegă în camera și în parcarea hotelului unde erau cazați, mai mult, elevii ar fi consumat alcool și ar fi fost lăsați nesupravegheați de către profesorii însoțitori.

De altfel, imediat după ce copiii s-au întors în țară, Manuela Cristina Mija a scris conducerii unității de învățământ, povestind tot ce s-a întâmplat în Polonia, cum au fost tratați și ce au făcut adolescenții acolo, unde au băut shot-uri de vodkă prin baruri, chiar cot la cot cu profesorii. Dar, în afara organelor de cercetare cărora li s-a adresat pentru vătămarea corporală suferită de fiica ei, faptă pentru care a fost deschis dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, mama nu a primit vreun răspuns concret. Femeia spune că fiica ei, care suferă psihic și fizic în urma loviturilor primite, are încă dureri de cap, amețeli și îi curge un ochi în urma bătăii administrate de o colegă. Mai mult, este ignorată de liceu și șicanată de unul dintre profesorii care i-a însoțit pe copii în Polonia. Și asta pentru că mama ei a dat totul în vileag și scandalul a ajuns în mass media. Vă prezentăm în continuare mărturia mamei.

Manuela Mija: „Îi invit pe profesorii care au fost în Polonia la detectorul de minciuni!”

„În seara în care fata mea a fost bătută, nici ea, nici colega ei nu erau bete! Însă de băut au băut tot timpul acolo, în deplasare, pentru că nu a avut nimeni grijă de ele, ca de altfel de toți copiii. Dar în seara în care a fost bătaia nu a fost nici una dintre ele beată.
Într-adevăr, am sunat fata într-o noapte, pe la ora 1.00, și mi s-a părut că era băută pentru că era roșie la față și râdea într-una, iar eu îmi cunosc copilul. Copiii, în toată săptămâna aia, și-au făcut de cap pentru că profesorii însoțitori nu au avut grijă de ei. Au băut, da, dar nu în seara aia! Chiar vă rog să scrieți în ziar că, dacă doresc să iasă adevărul la lumină, dacă se cred nevinovați, cinstiți și corecți, eu îi invit la un detector de minciuni, pe oricare dintre dânșii doresc, să meargă împreună cu Fabiola. Să iasă adevărul la iveală, să nu mai spună că punem „Liceul Dinu Brătianu” într-o lumină proastă! Dacă veniți la noi acasă, la Leordeni, unde ne-am mutat de șase ani din București, pe oricine dintre vecini ați întreba, o să vă spună că ea nu iese afară din casă.

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

Nu ne-a lipsit o noapte de acasă, nu are iubit, nu are prieteni! Da, acolo, în Polonia, a fumat și a băut. A făcut-o pentru că, altfel, ceilalți o excludeau din grup. Fata mea în București a luat bursă de merit. Veniți la noi acasă și o să vedeți câte premii are Fabiola, are premii și de la karate, dar, așa cum a spus și la Poliție, nu a făcut decât să se apere. Eu am făcut un efort foarte mare ca fata mea să plece în Portugalia, nu în Polonia. Fata mea, acum doi ani a dat examen la engleză ca să poată pleca în Portugalia. Ori eu, când m-am dus la notar să dau semnătură să poată pleca, atunci am fost anunțați că nu mai au bani de Portugalia și că se vor duce în Polonia. A doua surpriză, în ziua în care ne-am dus la autocar, la liceu, atunci am aflat că ei nu au bani de mâncare, că trebuie să le dăm noi de acasă. S-a împrumutat la doamna Claudia, profesorul care s-a ocupat de proiect, de un milion și jumătate de lei. Când s-au întors în țară, i-am dat doamnei banii înapoi. Vă trimit poze cu mâncarea din Polonia! Au stat copiii nemâncați”.

Un caz de violență în mediul școlar, a cărui rezolvare încă trenează

Este, în mod clar, un caz de violență în mediul școlar. O recunosc și autoritățile, pentru că, potrivit unei adrese a ISJ Argeș, în acest caz a fost sesizată Comisia pentru Combaterea Violenței în mediul școlar, care, în urma cercetărilor, va înainta un raport cu concluzii și măsurile propuse. Dar ancheta merge cu viteza melcului, iar cei care simt că ar putea intra în colimator se acoperă între timp de hârtii. „Am intrat în a patra lună, de când fiica mea a fost bătută, dar nu interesează pe nimeni. Eu nu mergeam mai departe. Dar nimeni nu a sunat să întrebe cum se simte copilul, dacă e bine, dacă nu e bine. I-a durut în spate! Săptămâna trecută am vorbit cu noua directoare de la liceu, doamna Liliana Stănică, iar dânsa mi-a zis că poate o lăsăm așa și nu mai continuăm… Dar prin câte a trecut fata mea, la asta nu se gândește nimeni? Dar drumurile pe care le-am făcut la Pitești, la medicină legală, oftalmologie, la radiografii… Păi, astea trebuia să le facă mama Elisei, fata care a bătut-o, nu eu!. Fata mea este și acum traumatizată. Când, noaptea, mă duc la ea în cameră și deschid ușa, dacă fac un pic de zgomot, se sperie. Vă dați seama cum a fost pentru ea, un copil de 16 ani, să mănânce bătaie, să fie singur… În momentul în care a fost bătută de Elisa, o altă fată i-a luat telefonul. S-a trezit singură într-o țară străină, și bătută, și fără telefon, nu putea să ia legătura cu nimeni. De abia când a bătut-o a doua oară, i-au aruncat telefonul pe pat. S-a rugat de colegi să îi dea și ei un telefon să îi anunțe pe profesori. Iar doamna Claudia, în loc să o întrebe ce s-a întâmplat, a intrat peste ea și i-a șters poze, filmulețe, i-a resetat parola la telefon…

Citește și Contabilul-şef al Liceului „Dinu Brătianu” Ştefăneşti, despre bătaia elevelor în excursia din Polonia: „Toţi vor să pună batista pe ţambal”

Doamna Claudia, recent, înaintea acestei vacanțe, a pus-o să semneze niște hârtii, că i-a luat de două ori de mâncare acolo, în Polonia. Este normal așa ceva? Dacă a semnat și altceva? Este șicanată și din această cauză am mai făcut o reclamație la Inspectoratul Școlar. În urmă cu vreo trei săptămâni, Fabiola era cu altă colegă pe hol, iar domnul profesor Necula era cu femeia de serviciu și zice: „uite-o pe fata care ne-a dat la știri”. Și când doamna a întrebat care, dl Necula a spus: „Uite, asta!” Tu, ca și cadru didactic, așa vorbești?! Altădată s-a dus în curte cu mai mulți copii și s-a dus să o filmeze (profesorul Necula, n.red). Dar ea nu fuma. Și i-a spus: „Cum vă permiteți să mă filmați fără acordul meu?” Și el i-a răspuns: „Păi, tu cum ai filmat-o pe aia în Polonia?” L-am reclamat că o șicanează și nu o lasă în pace. De la Inspectoratul Școlar ne-au dat un răspuns potrivit căruia domnul Necula nu a confirmat, dar personalul didactic și nedidactic este pus sub monitorizare în acest an școlar”, spune Manuela Mija.

Întrebări care îşi aşteaptă un răspuns de la autorităţi

Manuela Mija mai are încă multe întrebări la care autoritățile nu au oferit un răspuns. Cităm: „unde erau în acel moment cadrele didactice??? (două profesoare au fost plecate, fiind la 2 km distanță de grup)”; „doamna Claudia să justifice cum a cheltuit banii dați de UE pentru copii și de ce copiii au răbdat de foame și de sete (li s-au luat diferite ciorbe, cartofi cu urzici și spaghete fara sos)” . Și …„ cum este posibil ca un copil minor să fie dus în bar de către profesori, să bea împreună cu ei băuturi alcolice și să fumeze de față cu dânșii???”

Citește și Comisia de disciplină a fost sesizată despre scandalul din Polonia cu elevele de la „Dinu Brătianu”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Doamna , este foarte bine ce faceti. Copilul trebuie sustinut, facute plangeri penale si scoala sa raspunda ptr cele intamplate. Aceste ABUZURI sunt strict interzise in legislatia penala si trebuie aduse la cunostinta de indata catre procurorii argeseni.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *