Web Analytics

Răspuns cu erori al IŞJ Argeş dat Ministerului Educaţiei referitor la eleva agresată în Polonia. Mama indignată: „Ce au cercetat, că habar nu au?!”

de | 25.11.2022 10:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Ministerul Educației a oferit un răspuns cu privire la cazul elevei agresate, în Polonia, în timpul unei deplasări pe un proiect Erasmus, în iulie 2022. Acesta fiind, practic, punctul de vedere al Inspectoratului Județean Argeș, așa după cum se și precizează în adresa semnată de ministrul Ligia Deca. Numai că explicațiile reproduse cu copy-paste și oferite deputatului Dumitru Coarnă, care a făcut o interpelare pe această temă, au indignat-o pe mamă, care i-a scris președintelui Klaus Iohannis. „Ajung și la CEDO pentru copilul meu!”, ne-a spus aceasta.

Pisica moartă, aruncată în curtea Liceului Tehnologic Costești

„Menționăm că, potrivit adresei înregistrate la Inspectoratul Școlar Argeș sub nr. 11663 din 20.09.2022, situațiile și aspectele incriminate fac obiectul unei cercetări penale; în aceste condiții apreciem că nu ne putem pronunța până la finalizarea cercetării. Este relevant faptul că cele două cadre didactice ale Liceului Tehnologic Dinu Brătianu Ștefănești, Necula Gheorghe și profesor Pârvu Cristina, nu au avut, în timpul deplasării în Polonia, statutul de „profesor însoțitor” (accompanying teacher), ci pe acela de „profesor” (teacher), responsabilitatea asupra elevilor revenind altor cadre didactice implicate în program, profesori la Liceul Tehnologic Costești, respectiv Cozlosche Claudia – coordonatorul proiectului Erasmus+ „Eco experiences in European Schools” – și profesor Oprea Florentina Alexandra, cu mențiunea că cei doi profesori au fost împuterniciți de părinți, prin procură notarială pentru copil minor, cu responsabilitățile ce decurg din această calitate; facem precizarea că pentru cele două cadre didactice, participanți în calitate de „profesor”, nu au fost formulate acuzații conform notelor de relație ale celor două eleve, iar coordonatorul proiectului – Cozlosche Claudia – profesor însoțitor, nu a dorit să declare nimic, în cadrul cercetării desfășurate de unitatea de învățământ, în condițiile în care este în derulare o cercetare penală…”

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

Profesoara care a luat-o în Polonia pe eleva bătută pe semnătură notarială a băut cot la cot cu elevii shot-uri în bar

Răspunsul cuprinde inexactități grave – cel mai probabil inserate cu scopul de a deturna sensul anchetei și nu știm cine a mințit (însă se poate ușor deduce), dar în mod clar cercetare nu prea s-a făcut… pentru că iată ce spune Manuela Mija, mama elevei agresate:
„Aici spun că Necula și d-na Pârvu de la Liceul Ștefănești au fost doar profesori, nu profesori însoțitori, dar de fapt nu este adevărat, profesori însoțitori au fost doamna Pârvu și doamna Alexandra. Dar ei habar nu au, cică au cercetat… Ce au cercetat, că habar nu au!? Ba chiar doamna Pârvu Cristina și doamna Oprea Florentina Alexandra au luat-o pe fata mea pe semnătură notarială! Deci, se mușamalizează! Mi se pare strigător la cer!”, spune aceasta, iar ca dovadă stă declarația notarială pe care v-o anexăm în facsimil.

Deci, responsabilitatea este pasată în curtea Liceului Tehnologic Costești, acolo unde lucrează cele două profesoare, dintre care doar una a avut calitatea de profesor însoțitor (nu putem să credem, totuși, că cei care au avut „doar” calitatea de profesori au mers cu elevii în Polonia ca să se plimbe!). Este vorba despre Alexandra Florina Oprea. Adică fix cea surprinsă într-un filmuleț video în timp ce dă peste cap shot-turi de „Jager”, cot la cot cu elevii pe care i-a însoțit… la bar. I-am solicitat un punct de vedere și profesoarei Alexandra Oprea, însă aceasta ne-a spus doar: „Nu am nimic de declarat și sunt și la ore cu copiii, deci nu pot să vorbesc!”

Citește și Se îngroaşă gluma! Ministra Educaţiei, interpelată în Parlament pe subiectul agresării în Polonia a elevei de la Liceul din Ştefăneşti

Citește și Directoarea Liceului Ştefăneşti, despre mama fetei bătute în Polonia. Liliana Stănică: „Eu nu ştiu ce vrea doamna, ce îşi doreşte”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *