Web Analytics
scris joi, 07.09.2023

IGPR îl contrazice pe chestorul Badea. La data agresiunii de la Primăria Mioveni, poliţiştii aveau body-cam-uri în dotare

Asta deși chestorul Marian Badea (foto), șeful IPJ Argeș, a spus că la acea dată, 11 februarie 2022, luptătorii SAS nu erau dotați cu dispozitive body-cam
Răspunsul IGPR pentru Jurnalul de Argeș e limpede, anume că înregistratoarele audio-video fuseseră date în exploatare încă din 3.11.2020
Col (rez) Cristian Mihalcea: „E încă un motiv ca acel Corp de control al d-lui ministru, al d-lui de la IGPR să vină să verifice și această minciună gogonată”

În demersul nostru jurnalistic de a prezenta faptele penale de la Arestul IPJ Argeș, în urma căruia a fost arestat șeful acestui centru, Ciprian Marangoci, am făcut referire, într-o ediție trecută, la un alt caz care – în opinia unora – are legătură cu acest dosar de corupție din Poliția județeană. Caz în care – veți vedea – tot apar surprizele.

IGPR îl contrazice pe chestorul Badea. La data agresiunii de la Primăria Mioveni, poliţiştii aveau body-cam-uri în dotare

Este vorba despre incidentul grav petrecut în noaptea de 11 februarie 2022, după ora 21, în sediul Primăriei Mioveni, atunci când edilul-șef Ion Georgescu a fost agresat de controversatul Stelian Crăciun. Ei bine, cum vă spuneam, în spațiul public (anchetaonline.ro, 14 feb. 2022) a apărut informația potrivit căreia pe body-cam-urile mascaților care l-au săltat atunci pe Stelian Crăciun a fost înregistrat și momentul în care acesta îi spunea avocatului Florin Sabie „să îl anunțe pe dl Gherghe că îl bagă în arest și că nu vrea să stea acolo”.

Citește și Scandalul de corupţie de la Arestul IPJ Argeş ia amploare! Poliţişti, pe surse: „Marangoci avea locuri doar pentru cei arestaţi preventiv de pe care putea să mulgă ceva”

Alo, doi-zece, doi-zece, IPJ Argeș, recepție! D-le chestor Badea, IGPR nu vorbește despre „o dată ulterioară”, ci despre una anterioară. Mult anterioară!

Pentru cei care nu au aflat încă din relatările noastre, dl Gabriel Gherghe, adjunctul IPJ Argeș, era șeful direct al comisarului Ciprian Marangoci, arestat, cum spuneam, pentru luare de mită. Într-un astfel de context am căutat să aflăm ce demersuri au întreprins cei din Poliția Argeș în urma acestei informații.
Se pare că niciuna. Dl chestor Marian Badea ne-a răspuns recent că, la data producerii evenimentului respectiv de la Primăria Mioveni (11 februarie 2022), „luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș nu aveau în dotare dispozitive de tip body-cam, echipamentul de acest tip intrând în dotarea structurii la o dată ulterioară”. Cu alte cuvinte, dacă mascații nu aveau acele camere video asupra lor, nu pot exista nici înregistrările respective, nu?

Am avut rezerve în legătură cu acest răspuns, mai ales în privința formulării „la o dată ulterioară”, așa că i-am solicitat Inspectoratului General al Poliției Române să ne comunice informații exacte pe acestă temă. Iar răspunsul IGPR nu seamănă deloc cu cel al șefului Poliției Argeș. Iată-l: „La solicitarea dumneavoastră adresată Inspectoratului General al Poliției Române – Centrul de Informare şi Relaţii Publice, vă comunicăm următoarele: În urma consultării structurii de specialitate din cadrul Poliției Române a rezultat faptul că înregistratoarele audio-video «Body Worn Camera» au fost achiziționate începând cu anul 2020 și date în exploatare la data de 03.11.2020”.
Alo, doi-zece, doi-zece, IPJ Argeș, recepție! D-le chestor Badea, IGPR nu vorbește despre „o dată ulterioară”, ci despre una anterioară. Mult anterioară!

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marangoci a avut salariu de excelenţă! Dat de Gherghe! Ce tot o dăm de gard!”

Citește și Dosarul de corupţie „Marangoci”. A primit şeful arestat al Arestului IPJ Argeş salariu de merit? Adjunctul Gherghe ne răspunde că e „informaţie clasificată”

„Cum poți să minți așa de frumos? De ce minți așa de frumos? Ca să-l aperi pe Gherghe, prietenul tău”

Punct și de la capăt. Cum rămâne, deci, cu înregistrările mascaților în scandalul de la Primăria Mioveni? Col (rez) Cristian Mihalcea, care la vremea acelui incident era pensionat, ne spunea recent că, „după câte îmi amintesc eu, gruparea noastră de la Argeș, de intervenție, a fost printre primele care au intrat în posesia dispozitivelor body-cam”.

„Se pare că am avut încă o dată dreptate. Relația de prietenie a d-lui Badea cu dl Gherghe este una trainică. Și, cât timp dl Badea îl va susține pe dl Gherghe, nu se va întâmpla nimic. Sunt ferm convins că acele zvonuri nu ieșeau peste noapte, mai ales că au fost acolo, la Primărie, foarte mulți polițiști, reprezentanți media. V-am spus, eu nu am fost acolo. Dar se putea verifica imediat, pentru că au existat în mass-media discuții de acest gen și, dacă se voia adevărul, le verificau. Mie așa mi s-a spus de către un fost inspector-șef: că au existat înregistrări. Ca să n-o mai lungim că de unde știu. Deci, știu de la un fost inspector-șef și mai știu de la cei care au fost de față acolo, de la reporteri. Deci, dacă se dorește, se caută înregistrările, dacă nu cumva au fost șterse. Problema e următoarea: cum poți să minți așa de frumos? De ce minți așa de frumos? De ce? Ca să-l aperi pe Gherghe, prietenul tău. E frumos gestul tău și de apreciat – prietenii mei m-au vândut pentru «un pumn de bănuți» – dar el contravine codului deontologic și e încă un motiv ca acel Corp de control al d-lui ministru, al d-lui de la IGPR să vină să verifice și această minciună gogonată” – ne-a spus col (rez) Cristian Mihalcea.

Citește și Chestorul Marian Badea, interviu despre reţinerea şefului arestului: „Orice act de corupţie este de o însemnătate gravă”

Citește și Şeful IPJ Argeş nu are noroc la şoferi. Şi actualul şofer al comandantului Marian Badea a avut probleme penale

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *