Web Analytics

Şeful IPJ Argeş nu are noroc la şoferi. Şi actualul şofer al comandantului Marian Badea a avut probleme penale

de | 1.06.2022 13:32 | Actualitate, Dezvăluiri

După cum ați aflat din Jurnalul de Argeș, pe 11 mai a.c., agentul Daniel Dogaru, nimeni altul decât șoferul comandantului IPJ Argeș, Marian Badea, a fost surprins gonind cu 140 km/oră în zona Stadionului „Nicolae Dobrin”. A fost oprit de un echipaj de polițiști de la Rutieră, format din Emanuel Croitoru și Marius Grigore, care s-au lăsat convinși și au scris în procesul-verbal de contravenție că la volan s-ar fi aflat soția agentului Dogaru. Total neinspirat, pentru că cei doi colegi de la Rutieră erau urmăriți de către DGA într-un dosar de luare de mită. Prin urmare, au picat toți trei, cum se spune, pe monitorizări. Întrebat despre Dogaru, comandatul Marian Badea ne-a confirmat că acesta este șoferul său, că ”a fost delegat în perioada aprilie – mai la Serviciul Cabinet”, iar în urma sesizării Parchetului a fost pus la dispoziție, în conformitate cu legea privind statutul polițistului.

Din câte am aflat, agentul Dogaru a primit alte sarcini, care nu au nimic în comun cu munca anterioară, respectiv ajutor de ofițer de serviciu la Dispecerat. Pe lângă faptul că i-a fost afectat salariul și are dosar penal, a mai pierdut și „dreptul” de a ocupa un loc în parcarea instituției. Dacia veche a familiei Dogaru (vezi foto) a fost extrasă imediat după scandal din garajul IPJ Argeș.

Citește și Şoferul şefului IPJ Argeş a dat în radar cu 140 de km/oră, apoi le-a cerut colegilor de la Rutieră să falsifice procesul-verbal

Antemergător pentru o mașină neînmatriculată

Se pare însă că șeful IPJ Argeș nu are noroc la șoferi. Și asta pentru că cel despre care se știe că a preluat atribuțiile de conducător auto al comisarului-șef Marian Badea a avut, la rândul său, probleme. Constantin Voicu, pentru că despre el este vorba, angajat actualmente în cadrul Serviciului Implementări, figura în 2017 ca inculpat într-un dosar de corupție. Polițistul a intrat în această poveste atunci când ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) l-au prins la capătul unei operațiuni în care filau un agent care obișnuia să ia mită de la șoferii surprinși că încalcă legea.

În timpul anchetei, însă, ofițerii DGA au mai aflat că un polițist local, Ion Ionuț, a apelat la agentul Adelin Marinescu ca să îl ajute pe un amic de-al său, Traian Laurențiu Dumitrescu, care voia să transporte o mașină neînmatriculată. Fără să stea pe gânduri, polițistul s-a urcat la volan, împreună cu proprietarul mașinii, și a plecat în locul în care Dumitrescu trebuia să ducă autoturismul. Ca să fie sigur că nu îl oprește nimeni, agentul Marinescu l-a chemat în ajutor pe colegul său, Constantin Voicu, aflat în patrulare cu autospeciala de la Rutieră. Cu mașina poliției în față, cei doi au circulat, nestingheriți, cu autoturismul neînmatriculat. De plătit, a plătit în final numai Adelin Marinescu, care și-ar fi luat întreaga vină asupra sa, Voicu fiind absolvit de orice pedeapsă.

Citește și Marian Badea a fost împuternicit la comanda Inspectoratului Județean de Poliție Argeș


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. E o zicală: Cum îi crești așa îi ai! Nu e vorba de noroc, a fost șeful lor la Rutieră, se cheamă, noi suntem șmecheri facem ce vrem. Și apoi când e pălaria cam mare…..

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *