Web Analytics
scris joi, 24.08.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marangoci a avut salariu de excelenţă! Dat de Gherghe! Ce tot o dăm de gard!”

D-le colonel, în ediția anterioară a „Jurnalului” am făcut dezvăluiri în legătură cu cazul grav de corupție de la Arestul IPJ Argeș, în așa-numitul dosar „Marangoci”. Care e opinia dv.? Aveți noutăți referitoare la acest caz?

– Noutăți nu am. Am observat însă că ancheta din „Jurnalul de Argeș” a făcut vâlvă, pentru că m-am dus să cumpăr ziarul și nu l-am mai găsit. Atunci mi-am dat seama că a apărut ceva… frumos. Da, am citit și eu ziarul și am văzut discuțiile care au avut loc între polițiști. Polițiștii vorbesc…

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marangoci a avut salariu de excelenţă! Dat de Gherghe! Ce tot o dăm de gard!”

„Îi pui pe subordonați să te controleze?! Cum vine asta?”

Polițiștii vorbesc și, după cum s-a văzut, știau sau bănuiau ce se întâmplă la Arest…

– Știau. Domnule, toată lumea știa, numai d-nii Gherghe și Badea nu știau… Ce să vă spun, haide…

Ei au anunțat că au început un control intern…

– Cum să înceapă ei, domnule, controlul, că m-apucă…?! Cum să înceapă ei? Păi, cum, îi pui pe subordonați să te controleze?! Cum vine asta? Trebuia să vină de la București, dar acolo sunt stat în stat. V-am mai spus că nu cred că se va atinge nimeni de Argeș. Tot ce vă pot spune e că cei de la DIPI nu cred că nu știau ce se întâmplă.

Înseamnă că lucrurile sunt în neregulă și la centru?

– Păi, dacă am spus că nu ne mai facem bine, cred că am spus tot.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şefii direcţi, nemijlociţi, trebuiau să ştie cu ce se ocupă cei de la arestul IPJ Argeş. Toată lumea ştia, în afară de – ce să spun?! – dl Gherghe şi dl Badea”

„Informațiile din dosare nu sunt confidențiale, le suflăm pe unde avem treabă! Dar, în rest, procedurile și ce mâncăm sunt confidențiale…”

Apropo de fostul șef al Arestului IPJ, acum arestat preventiv, noi le-am adresat întrebări oficiale, instituționale, șefilor din Poliția Argeș, cerându-le să ne spună dacă cms-șef Ciprian Marangoci a fost propus pentru salariul de merit (sau de excelență). Ni s-a răspuns că salariul de care poate beneficia un funcționar public cu statul special este confidențial…

– Ei, ce să spun, e confidențial?! Îl știe toată Poliția și e confidențial… Dacă îl știu eu, îl știu inclusiv sindicatele, care sunt la acea ședință când se atribuie… A avut! Dat de dl Gherghe (adjunctul IPJ Argeș – n.a.)! Ce tot o dăm de gard!

Deci, a fost propus și chiar a primit salariu de excelență?

– Sigur! Da, domnule, da.

Nouă ni s-a mai comunicat, tot oficial, că și propunerile, analizarea lor, precum și întreaga procedură de atribuire a unor astfel de prime, de majorări, sunt confidențiale…

– Da, totul e confidențial la noi. Și când te duci cu politicienii, și cum aranjezi cu politicienii, numai din dosare nu e… suflă tot. Informațiile din dosare nu sunt confidențiale, le suflăm pe unde avem treabă! Dar, în rest, procedurile și ce mâncăm sunt confidențiale…

Tot în ediția anterioară a „Jurnalului de Argeș” a fost publicat un nou caz de la Permise. Un polițist, care a luat mită și a făcut sex cu o candidată, a fost condamnat. Deci, din nou polițiști „la negativ”. Cum comentați?

– Da. Au mai fost cazuri, vor mai fi. Polițiștii de la Permise sunt subordonați Bucureștiului și Prefecturii. Nu au treabă cu IPJ.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă situaţia de la arestul IPJ Argeş era cunoscută, e grav, dacă n-a fost cunoscută, e management defectuos”

„În dosar era toată gașca pedelistă, toți pițiponcii pedeliști din poliție și de peste tot. (…) Cum mama dracului tocmai acel hard cu interceptările s-a ars?!”

Mai cunoașteți vreu alt caz de la Permise, în afară de acela de tristă celebritate de la Pitești, cunoscut în toată țara?

– Nu. Atunci a fost cel mai grav. Ce n-am înțeles eu – și cred că e o noutate pentru cititori – e că din acel acel dosar mamut s-au disjuns mai multe dosare. Iar după o perioadă, când a trebuit să fie redate (ascultate) interceptările și în dosar era toată gașca pedelistă, toți pițiponcii pedeliști din poliție și de peste tot, după ce s-au disjuns mai multe dosare din dosarul-mamă, tocmai hardul acelui calculator se arsese. Poate ne spune și nouă cine trebuie cum mama dracului tocmai acel hard cu interceptările s-a ars?! Calculatorul, eh, ghinion!…

Câți „pițiponci pedeliști” din Poliție, cum le spuneți dv., erau atunci implicați în acel dosar mamut?

– Destui. Să spună cine știe. Și să ne spună și cum s-a reușit ca acel calculator să fie ars și poate că în acest fel facem și legătura cu ascensiunea ulterioară a unora. Hai, deci, la treabă! Dacă nu, îi mai lăsăm… Dacă nu iese nimeni să spună adevărul, îl spun eu, că îl știu! Cât de curând!

Puteți fi mai explicit?

– Nu acum. Cât de curând.

Se vede treaba că ați rămas un om care caută dreptatea, un justițiar, continuați să spuneți lucrurilor pe nume. Ce vă determină să faceți asta acum, când ați ieșit la pensie?

– Chiar vorbeam cu un domn primar dintr-o comună, care mă întreba unde vreau să candidez, fiindcă – spunea el – păi, ce, eu dau interviuri degeaba? Era curios cu cât mă plătiți… (râde). I-am spus că nici nu plătesc și nici nu sunt plătit. O fac din respect pentru colegii mei și pentru cetățeni și dintr-un spirit justițiar, să zicem așa. Încă o dată vă spun: nu sunt eu cinstitul de pe lumea aceasta, dar – cum am zis și la dl Badea – sunt în marja aceea de bun simț. O rudă a mea m-a întrebat: „Dar de ce tu?” Și i-am răspuns: dar de ce nu eu?!

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Voi aduce probe prin care demonstrez că dl Gherghe a sifonat informaţie clasificată! Informaţia mea despre un om politic!”

Citește și Scandalul de corupţie de la Arestul IPJ Argeş ia amploare! Poliţişti, pe surse: „Marangoci avea locuri doar pentru cei arestaţi preventiv de pe care putea să mulgă ceva”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *