Web Analytics

„Echipa din Piteşti este cea mai bună opţiune pentru viitoarea mea carieră”

de | 23.08.2018 14:00 | Sport

# Spune, în exclusivitate pentru Jurnalul de Arges, Mladen Jeremic, cel mai titrat transfer din istoria baschetului piteştean

Echipa BCM U FC Argeș Pitești a avut cea mai spectaculoasă campanie de transferuri pentru viitoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet, ce va debuta pe 6 octombrie. Gruparea din Pitești l-a transferat pe titratul antrenor Florin Nini și nu mai puțin de cinci jucători străini de top: sârbul Mladen Jeremic, croatul Ivan Siriscevic (cel mai bun marcator al ediției precedente), suedezul Jonathan Person, Maksim Sturanovic (are dublă cetățenie: sârbă și muntenegreană) și Max Korniienko (Ucraina). Practic, prin aceste transferuri de primă mărime, echipa din Pitești devine o candidată serioasă la câștigarea titlului național, trofeu pe care nu l-a mai obținut din 2000. Cel mai titrat transfer din istoria baschetului piteștean, sârbul Mladen Jeremic a acordat un interviu în exclusivitate pentru Jurnalul de Argeș.
La 30 de ani, Mladen Jeremic are un palmares impresionant. În 2007 a ieșit campion mondial cu selecționata U19 a Serbiei, după o finală memorabilă cu SUA, în care a fost cel mai bun marcator. În 2008 a cucerit titlul de campion european U20 cu Serbia, iar în 2011 a ieșit campion mondial universitar. Înainte de a veni la Pitești, Mladen Jeremic a jucat doi ani și jumătate la BC Timișoara, fiind cel mai bun jucător al echipei de pe Bega. Mladen Jeremic a mai jucat în Serbia, Italia, Spania și Venezuela, peste tot fiind apreciat pentru profesionalismul său.

„Am un sentiment pozitiv în ceea ce privește Piteștiul”

# Care a fost motivul principal pentru care ai decis să te transferi la BCM U FC Argeș Pitești?
– Sunt multe motive pentru care am ales să vin să joc la echipa de baschet din Pitești. Îmi place modul în care oamenii de aici doresc să construiască echipa și să facă performanță și mai presus de toate cred că echipa din Pitești este cea mai bună opțiune pentru viitoarea mea carieră.
# Care sunt primele tale impresii despre noua echipă și despre orașul Pitești?
– Nu am început încă pregătirile, ca să îmi pot face o părere de ansamblu, dar îmi plac cu adevărat jucătorii care au fost transferați până acum. Am venit doar de câteva zile la Pitești și, din ce am văzut până acum, sentimentul este unul pozitiv. Piteștiul este un oraș dinamic.
# Care sunt obiectivele tale la echipa de baschet din Pitești?
– Este încă devreme ca să vorbesc de anumite obiective punctuale în ceea ce privește echipa de baschet din Pitești. Însă, ca fiecare jucător, vreau tot ceea ce este mai bun pentru echipa mea, trebuie să muncesc mult alături de colegii mei și sunt sigur că și rezultatele vor veni.
# Cât de importantă este România pentru cariera ta de baschetbalist?
– Dacă mă uit înapoi la toți acești ani de când joc în România, pot spun cu certitudine că a fost o alegere bună să vin să joc aici, și asta din mai multe motive. Campionatul României mi se potrivește foarte bine și mă simt cu adevărat confortabil în România.
# Ai o carieră impresionantă. Ai fost campion mondial cu echipa U19 a Serbiei, campion european U20 și campion mondial universitar. Care a fost cel mai special moment din toate aceste trei finale?
– Cel mai special moment a fost când am ieșit campion mondial cu echipa U19 a Serbiei, pentru că am jucat în țara mea natală și am învins Statele Unite în finală. A fost un moment de neuitat și în special pentru că am învins în fața spectatorilor din țara mea.
Denis Grigorescu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii