Web Analytics

Ecaterina Stroe, premiată de Ambasada Franţei

de | 18.01.2018 11:23 | Actualitate

17 01# Directoarei Alianței Franceze Pitești i-a fost conferită distincția de Chevalier des Palmes Académiques, una dintre cele mai importante și vechi distincții acordate de statul francez

La sfârșitul lui decembrie 2017, Ambasadoarea Franței la București-Michèle Ramis, i-a conferit distincția de Chevalier des Palmes Académiques (una dintre cele mai importante și vechi distincții acordate de statul francez) profesoarei Ecaterina Maria Stroe, președintă și apoi director al Alianței Franceze Pitești.

17 02La ceremonie au participat peste 60 de persoane, majoritatea profesori de limba franceză, reprezentanți ai Ambasadei Franței în România, ai Universității din Pitești și rude. Printre cei prezenți s-au numărat: Christophe Gigaudaut, director al Institutului Francez România, Gheorghe Barbu, fost rector al Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan, rector al Universității din Pitești, George Dorin Caval, președinte al CCIA Argeș, Adrian Sandu – secretar general ACAROM, Crina Zărnescu și Irina Aldea, ambele profesoare la Universitatea din Pitești.
Ambasadoarea Franței la București, Michèle Ramis, și-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse constant de către Ecaterina Maria Stroe în vederea promovării limbii și culturii franceze și pentru consolidarea cooperării dintre România și Franța. De asemenea, a scos în evidență spiritul întreprinzător al acesteia în organizarea de evenimente și concursuri internaționale. În discursul doamnei Stroe, aceasta a pus în lumină rolul limbii franceze, subliniind că nu este numai limba trecutului, a saloanelor de altădată, ci și limba viitorului, a studiilor, a burselor, oferind oportunități de neratat. Considerând că tinerii simbolizează viitorul, Ecaterina Stroe și-a exprimat speranța că ei vor putea influența epoca lor, că vor fi mereu „lumina care face ca totul să se reinventeze prin fiecare generație’’. Și cum un adevărat maestru este acela care se lasă depășit de discipolii săi, le-a invitat la microfon pe Lupu Marina, Nițu Alexandra și Popescu Ruxandra, foste eleve ale Colegiului Național „I.C. Brătianu’’, cu un parcurs profesional remarcabil, cu o carieră axată pe franceză.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii