Web Analytics
scris miercuri, 21.02.2024

„Ducele” de Albota i-a reproşat lui Radu Perianu că nu-i mai cheamă pe primari la Colegiul Prefectural: „Mi-e dor de lăutarii pe care-i aducea Gogu Davidescu; pe vremea lui se putea şi cu lăutari”

Publicul larg, dar și mulți dintre cei care au condus în ultimele trei decenii administrația județului Argeș ( prefecți sau președinți de CJ) au răspuns vineri, 16 februarie, invitației lui Ion Mânzînă, președintele în exercițiu al C.J. Argeș, de a vedea noua înfățișare, după ample lucrări de renovare, a Palatului Administrativ al județului.

„Ducele” de Albota i-a reproşat lui Radu Perianu că nu-i mai cheamă pe primari la Colegiul Prefectural: „Mi-e dor de lăutarii pe care-i aducea Gogu Davidescu; pe vremea lui se putea şi cu lăutari”

„Mai am să-l descopăr p-ăla care a împins canapeaua” d-nei prefect Elena Mateescu

Rând pe rând, toți acești oameni au luat cuvântul, au apreciat noul „look” al „Casei Albe”, iar unii și-au adus aminte câteva întâmplări din activitatea desfășurată în instituție. Cele mai amuzante au fost povestite de Emilia Mateescu (prefect în 2021). Ea a spus că pe deasupra sălii de protocol de la mezanin, acolo unde erau primiți invitații speciali, de rang înalt, trecea coloana de scurgere de la cabinetul prefectului, iar asta „era o situație destul de căcăcioasă”. O altă situație a fost într-o seară de martie, la începutul mandatului, când în cabinetul ei, acolo unde pe seară (orele 18-19) a venit s-o viziteze un amic, o priză a luat foc în spatele canapelei pe care se aflau cei doi. D-na prefect spune că amicul a ajutat-o să împingă canapeaua, dar n-au găsit pe moment extinctorul, așa că au chemat pe cineva care a stins micul incendiu…
Povestirea Elenei Mateescu l-a stârnit din sală pe primarul Ion Dumitru de la Albota, care, cu o mină serioasă, deși abia se abținea să nu râdă, a spus că omul „care a stins priza e aici lângă mine”, arătându-l pe electricianul Ilie Tănase (nea Ilie). Apoi a adăugat spre hazul audienței: „Mai am să-l descopăr p-ăla care a împins canapeaua”. În paranteză fie spus, Ilie Tănase și Cristina Dobre, primii angajați ai Consiliului Județean Argeș, au primit, de asemenea, de la Ion Mînzînă, un trofeu omagial și Diploma de Excelență.

„Ați văzut că v-ați plimbat prin Albota și… nimeni, nici câinii n-au lătrat”

„Ducele” de Albota nu s-a oprit însă aici. Fiindcă tot s-a ridicat în picioare, l-a luat în vizor pe prefectul Radu Perianu. „Mă bucur din suflet că am avut onoarea să fiu, chipurile, în subordinea tuturor prefecților din sală. Clădirea e superbă, eu unul mi-am dorit-o și mi-am mai dorit ceva, d-le prefect: făceți-vă timp să mai facem și noi un Colegiu Prefectural în această clădire, că avem multe de spus unii altora. Nu mai veniţi dv la Albota, vin eu aici și vă spun ce mă doare.
D-le prefect, mi-e dor de cuvântul lui Mitică de la Micești, mi-e dor de lăutarii pe care-i aducea Gogu Davidescu; deci, pe vremea lui se putea și cu lăutari. Văd că ați anulat totul dintr-o dată. Hai, veniți, că ați văzut că v-ați plimbat prin Albota și… nimeni, nici câinii n-au lătrat. Așa că nu e niciun pericol. Îmi doresc din tot sufletul să mai facem Colegiile Prefecturale, cât mai apucăm”
– a spus primarul Ion Dumitru.
Prefectul a replicat, spunând că ședințe de acest gen a organizat o perioadă, invitând, pe rând, câte 20 de primari, care nici ei nu veneau, din lipsă de interes. „Îmi însușesc sugestia” – a spus la final Radu Perianu.

Citește și Ion Dumitru: „Trebuie să fii prea prost să nu-ţi dai seama că o femeie te vrea sau nu te vrea”

Citește și Ion Dumitru, președintele ACoR, filiala Argeș: „Încep să se resimtă din ce în ce mai acut efectele deciziilor nesăbuite ale guvernelor de dreapta în privința liberalizării pieței de energie!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *