Ion Dumitru, președintele ACoR, filiala Argeș: “Încep să se resimtă din ce în ce mai acut efectele deciziilor nesăbuite ale guvernelor de dreapta în privința liberalizării pieței de energie!”

de | 10.11.2021 16:29 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

“Încep să se resimtă din ce în ce mai acut efectele deciziilor nesăbuite ale guvernelor de dreapta în privința liberalizării pieței de energie!
Hotărârile guvernelor Orban și Cîțu de a abroga măsurile #PSD prin care erau plafonate pe termen limitat (3 ani) prețurile la gaze naturale, ca mai apoi apoi să liberalizeze piața fără o lege a protecției consumatorului, au produs și produc efecte devastatoare, dincolo de orice închipuire.
Iar în agricultură și industria alimentară situația devine critică!

CITEȘTE ȘI: AUTOTURISM RĂSTURNAT LA MORĂREȘTI! O persoană a fost rănită

La îngrășăminte, prețul azotatului de amoniu a crescut cu 500%, de la 900 lei la 3.920 lei /tonă;
Brutăriile care folosesc gaze au costuri și cu 500% mai mari – de la 6.000 lei/lună au ajuns la 30.000 lei/lună;
Prețul ambalajelor a crescut cu 300%;
Prețul grâului a crescut cu 50%;
Prețul furajelor a crescut cu 40%;
La nivel global, indicele prețurilor produselor alimentare a crescut cu (numai) 31,3% în octombrie 2021 față de octombrie 2020.
Tocmai de aceea sunt absolut necesare măsuri precum cele propuse de PSD pentru atenuarea scăderii puterii de cumpărare a românilor!“, transmite Ion Dumitru, președintele ACoR Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus
Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus

În ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 55 de ani, din Curtea de Argeș, care transporta, cu un motocultor, pe strada Valea Sasului de pe raza municipiului Curtea de Argeș, 0,6 mc de...

Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei
Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, efectuează lucrări de reamenajare la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Victoriei pentru a mări suprafața spațiului verde. Citește și:Simona Bucura-Oprescu: „De pe Dealul Sasului pot fi...

345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș
345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 5,83 (ieri 5,49) -persoane internate la ATI: 23 (ieri 23) -persoane internate...