Web Analytics

Dosar la DIICOT după scandalul elevei agresate la deplasarea în Polonia, pe un proiect Erasmus

de | 3.02.2023 10:35 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Mama Fabiolei, eleva bătută, a reclamat că profesoara coordonatoare de proiect și eleva agresoare au confiscat telefonul victimei ca să șteargă pozele și filmulețele incriminatoare, cu elevi întrând în magazin de etnobotanice și consumând alcool

Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Argeș și Poliția Orașului Ștefănești desfășoară cercetări într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, abuz în serviciu și neglijență în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. E vorba despre ceea ce s-a întâmplat vara trecută în timpul deplasării în Polonia, pe un proiect Erasmus, a unui grup de elevi de la Liceul Tehnologic Ștefănești, elevi ”coordonați”, chipurile, de profesori de la respectiva unitate școlară, precum și de la Liceul Tehnologic Costești.

Așa de bine i-au supravegheat profesorii pe elevi, încât adolescenții au băut vodkă, au furat și au intrat în magazinele de etnobotanice. Ba chiar, o elevă a fost bătută de o altă colegă pentru că a avut îndrăzneala să filmeze toate neregulile pe care le-a constatat. Pentru ca isprăvile să nu iasă la iveală, bătăușa, împreună cu o profesoară, culmea, coordonatoare de proiect, i-au luat telefonul victimei și au șters mare parte dintre fotografiile incriminatoare.

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

Coordonatoarea de proiect și o elevă au șters filmulețe în care copiii intrau în magazinele de „legale”

Și exact sub acest aspect, adică pentru accesarea fără drept a telefonului părții vătămate, DIICOT a întocmit un dosar penal. „Au șters filmulețul în care erau copiii la bar, să nu se vadă că beau vodkă. Fabi (eleva bătută, n.n) a povestit tot la audierea care a avut loc la Poliție. A zis că în momentul în care intrau în magazinele de «legale» (de etnobotanice, n.n), profesoarele așteptau afară, la ușă. Deci, îi așteptau să își ia ce voiau ei de acolo. Vă dați seama, să mai trimiți copilul în excursie!”, spune Manuela Mija, mama elevei agresate.

În momentul de față, polițiștii au început audierile în acest caz. Așa că cei de la Biroul Siguranță Școlară au în lucru două dosare penale, de loviri și alte violențe petrecute la aceeași unitate școlară, pe acesta și încă o păruială în curtea școlii, respectiv Grupul Școlar Tehnologic ”Dinu Brătianu” Ștefănești.

Citește și Se îngroaşă gluma! Ministra Educaţiei, interpelată în Parlament pe subiectul agresării în Polonia a elevei de la Liceul din Ştefăneşti

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Usor usor se face dreptate elevei batute in strainatate. Felicitari mamei care a luptat ! Copilul a fost corect, respectul meu .

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *