Web Analytics

Directoarea economică de la Primăria Câmpulung a fost infectată cu Covid. Violeta Iarca: „Starea mea să zicem că este bună. Acum totul depinde şi de Dumnezeu”

de | 12.06.2020 10:25 | Dezvăluiri

# Bună ziua, doamna director! În primul rând, aș dori să vă întreb cum vă simțiți?
– Acum sunt bine. Sunt internată la Spitalul Municipal Câmpulung.
# Cum ați ajuns să fiți diagnosticată cu Covid-19?
– Am raportat o stare de rău săptămâna trecută. Nu am știut de la ce este, am făcut un test din acesta rapid, care mi-a ieșit negativ, și apoi am zis să merg să fac și un PCR, iar acesta a ieșit pozitiv. Dar starea mea să zicem că este bună. Acum totul depinde și de Dumnezeu. Nu depinde de noi.
# Ați avut contacte cu oameni care au venit din străinătate?
– Nu. Nu am cunoștință de așa ceva. Nu pot să zic asta, dar, vedeți dvs., imediat cum s-a dat această liberalizare în starea de alertă, ne-am mai dus și la cumpărături, am mai trecut și printr-o farmacie, am venit și la serviciu. De unde să știm noi pe unde mișună virușii ăștia? Ei mișună peste tot și nu se văd cu ochiul liber.
# Apropo de serviciu, ați intrat în contact cu multe persoane din Primărie, dar cred că și din afara Primăriei…
– Din afara Primăriei – nu. Iar din Primărie i-am declarat pe toți cei cu care am intrat în contact. Sunt în evidența DSP.
# În Primăria Câmpulung s-a făcut dezinsecție? S-au luat toate măsurile de protecție împotriva infectării cu coronavirus?
– Toată perioada asta s-a tot făcut dezinfecție, aveam materiale de protecție, mănuși, măști, dezinfectant la fiecare birou. Plus că s-a făcut dezinfecția Primăriei de câteva ori, nu doar o singură dată. Nu știu! Chiar nu îmi dau seama ce s-a întâmplat!
# Ce urmează în ceea ce vă privește, din punct de vedere medical bineînțeles?
– Aici se repetă testele acestea PCR, dar nu știu la ce interval sau care sunt procedurile. Încă nu am fost informată. Se repetă testele și numai în momentul în care ieși negativ de două ori te poate externa.
# Colegii dvs. din Primărie, cu care ați intrat în contact, sunt în regulă?
– Am înțeles că sunt bine toți. Nu au niciun simptom, nu au nimic… Eu zic că noi ne-am protejat la Primărie, dar știu și eu? Virusul poate fi luat și după suprafețe, nu știm… Nu ai de unde să știi! Ce poți să zici? Nu aș putea să declar lucruri pe care nu le cunosc. Nici să învinuiesc pe cineva sau altceva. Nu am cum…
# Cum sunt condițiile în Spitalul Câmpulung?
– Eu zic că sunt condiții în regulă. Sunt într-un salon singură pe Secția Cardiologie, mai e cineva alături, tot singur, se sterilizează, se face dezinfecție…
# Hrana este în regulă?
– Da.
# Aveți voie să primiți pachete de acasă?
– Și dacă aș fi avut voie, eu am refuzat. Nu vreau niciun contact cu partea de exterior, vreau pur și simplu să stau o perioadă izolată, să vedem ce se întâmplă. Îmi este suficientă mâncarea care mi se dă aici și eu nici nu sunt așa o gurmandă, ca să fac din asta o tragedie.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii