Web Analytics
scris joi, 06.04.2017

Din cauza unei acţiuni în instanţă, Unirea Bascov riscă să rămână fără baza sportivă de la Valea Ursului

13 Bascov01În contextul în care Unirea Bascov se află foarte aproape de promovarea în Liga a III-a și în condițiile în care investițiile de sute de mii de euro au demarat deja la terenul de la Valea Ursului acolo unde Primăria Bascov va finanța construirea unei baze sportive cochete, echipa de Liga a IV-a Unirea Bascov riscă să rămână fără terenul de la Valea Ursului. De ce? Păi, din cauza unei acțiuni în instanță, care practic blochează toate investițiile și care se poate termina în defavoarea autorităților locale. Cei care revendică acest teren sunt cei de la Direcția Silvică Argeș, care, se pare, au un interes deosebit pentru această zonă. Cert este că în continuare până la terminarea procesului, Primăria Bascov nu mai poate investi în această bază sportivă, iar echipa va fi nevoită să joace în alte localități. Iată în continuare ce spune Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov despre situația creată, dar și despre întreaga poveste a acestei locații.

Din cauza unei acţiuni în instanţă, Unirea Bascov riscă să rămână fără baza sportivă de la Valea Ursului

„Eu am 64 de ani și mi-am rupt picioarele pe terenul ăsta și niciodată nu a fost un arbore pe el”

13 GheorgheStancuGheorghe Stancu, primarul comunei Bascov: „E o poveste lungă… Eu chiar săptămâna trecută am fost la ministrul Apelor și Pădurilor… Acest teren de fotbal are o istorie veche, unii rechini imobiliari au vrut să pună mâna pe el… Eu am 64 de ani și mi-am rupt picioarele pe terenul ăsta și niciodată nu a fost un arbore pe el. Cei de la Direcția Silvică spun că au acest teren în amenajament silvic din anii 1938-1939. După 1990, terenul a intrat în proprietatea localităţii, conform legii de atunci. În anul 2000 și ceva anumite persoane îndrăgostite de poziție au venit cu titluri de proprietate pe pădure de 2,39 de hectare aduse de pe la Bârla fără să treacă prin Comisia de fond funciar, prin aprobare etc. Ne-am pomenit cu titlu de proprietate, eu nu am vrut să-l înregistrez și apoi s-a vândut, dar fără terenul de fotbal. Până mai acum vreo 4 ani de zile aveam două echipe de fotbal și anume AS Valea Ursului și AS Bascov, fiecare pe terenul lor și cum în 2014 mi s-a inundat terenul de la Bascov, trebuia să găsim soluții. Așa am unificat cele două echipe și s-a format ACS Unirea Bascov care este acum pe primul loc în județ și se află la a treia încercare să intre în divizia superioară… Am decis să promovăm și prin hotărâre de Consiliu local am decis modernizarea bazei sportive de la Valea Ursului având în vedere că terenul celălalt se află într-o zonă inundabilă. Ne-am apucat de treabă, am dat hotărâre de Consiliu local, avem carte funciară pe teren, nu am avut o suprapunere la cartea funciară… Dar, în momentul în care am vrut să facem carte funciară pentru că era necesară la licitație pentru modernizarea stadionului, s-a găsit că a rămas număr cadastral la titlul de proprietate al persoanei respective care inițial avea și hectarul acesta înscris pe proprietate. Nu se putea da două numere cadastrale pe același teren și atunci de la OCPI mi s-a spus că trebuie să renunțe persoana respectivă la numărul cadastral printr-un act notarial, lucru care s-a și întâmplat. Atunci am obținut cadastru și am început licitația de execuție, a câștigat o firmă de la Cluj, care trebuia să se ocupe de gazon”.

„Totul este blocat! Nu pot să investesc pe un teren în litigiu!”

„La un moment dat, am solicitat la Direcția Silvică să tăiem un arbore care era în spatele porților. Și atunci au spus că nu ne dă voie pentru că terenul este al lor și că este în amenanjament silvic. Ne-au spus să oprim orice lucrare că ne vor acționa în instanță. Se întâmpla în februarie anul trecut și acum, de curând, ne-am trezit cu acțiune în instanță. Toate astea în condițiile în care avem licitația câștigată, avem prevedere bugetară pe capitolul de cheltuieli etc. Ei susțin că l-ar avea în amenajamentul silvic, noi susținem pe a noastră… Ne-am dus și noi în termen și am prezentat documente, iar acum nu s-a stabilit nici măcar primul termen. Totul este de durată, cel puțin doi ani în care noi nu putem face nimic. Totul este blocat! Nu pot să investesc pe un teren în litigiu! De aceea am mers în audiență la dna ministru al Apelor și Pădurilor, care a fost foarte receptivă și care a promis că va face o comisie de analiză. Singura treabă ca să se rezolve mai repede situația din instanță este să se judece cu celeritate, adică în regim foarte rapid având în vedere că sunt în timpul unei investiții. Cererea de judecată cu celeritate trebuie făcută de partea adversă, nu de noi. Există posibilitatea să fim dați în judecată de firma care a câștigat licitația”, ne-a mai declarat primarul Stancu.

„Planul de modernizare include gazonul până la valoarea de 100.000 de euro, tribune de 1.500 de locuri, seminocturnă etc.”

„În concluzie, a mai spus Stancu, suntem într-o situație foarte proastă! Sunt persoane care au lucrat pe la Ocolul Silvic și vor acum neapărat… Dar, am făcut și eu acțiune în instanță că vor să aducă pădurea de la Băbana în spatele Hanului de la Valea Ursului, că e pădure frumoasă aici… Oricum, o să curgă multă cerneală… Deocamdată, nu am investit în această bază sportivă foarte mult pentru că lucrarea era pentru gazon, ea fiind întreruptă din cauza intemperiilor. Am investit în gardul de împrejmuire, în gazon pentru că înainte era unul artificial și bineînțeles în activitatea sportivă. Avem un plan de modernizare care include gazonul până la valoarea de 100.000 de euro cât permite legea și am schițat un studiu de fezabilitate pentru tribune de 1.500 de locuri și împrejmuire, cu seminocturnă etc. Dar, adresa asta de la Judecătorie a blocat totul! Nu mai pot face nimic, iar echipa joacă acum pe la Bradu în condițiile în care suntem cu un picior în Liga a III-a”.

Distribuie!

0 Comentarii