Web Analytics
scris vineri, 10.05.2024

Sergiu Rizescu îşi aminteşte o discuţie cu „seniorul” Coposu: „În jurul dv. s-au adunat impostorii. Au venit cucii, am eclozat ouăle lor, şi-au făcut puii şi ne-au dat în cap”

Sergiu Rizescu, fost deputat PNȚCD de Argeș, actualmente președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), va împlini în vară 92 de ani, dar are o memorie fabuloasă.

Sergiu Rizescu îşi aminteşte o discuţie cu „seniorul” Coposu: „În jurul dv. s-au adunat impostorii. Au venit cucii, am eclozat ouăle lor, şi-au făcut puii şi ne-au dat în cap”

Zilele trecute ne-a povestit o întâmplare petrecută cu 34 de ani în urmă, pe timpul când încă se mai făcea politică mare, cu oameni „subțiri”, care au văzut și au îndurat multe la viața lor.
„În 1994, eram cu Corneliu Coposu… Era bolnav, n-avea țigări… Ne-am împrumutat și am luat țigări, apoi am băut o cafea și am stat de vorbă. Îmi spunea că, spre deosebire de mine, el nu mai are nici la cine să-și verse amarul. I-am spus motivul: «În jurul dumneavoastră s-au adunat impostorii. Au venit cucii, am eclozat ouăle lor, și-au făcut puii și ne-au dat în cap». Coposu m-a privit tăcut…”

Liderul opoziției din România postcomunistă, fost deținut politic timp de 17 ani în perioada stalinistă, președinte al PNȚCD, fondator și lider al CDR, „seniorul” Cornel Coposu avea să moară un an mai târziu, în 1995. Născut pe 12 iulie 1932 în Costești, Argeș (dar declarat abia pe 23 iulie), Sergiu Rizescu a fost și el arestat, în decembrie 1952, la scurt timp după terminarea liceului, fiind acuzat de ,,uneltire” și condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a făcut parte dintr-o organizație anticomunistă. Tatăl său fusese arestat câteva luni mai devreme, în Săptămâna Patimilor.

Citește și Sergiu George Rizescu a intrat în galeria piteştenilor de onoare

Citește și Guvernul a aprobat banii pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”! Cristian Gentea: „Sunt fericit! Începem construcţia!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *