Web Analytics
scris vineri, 19.01.2024

DIICOT începe audierile în cazul excursiei horror în Polonia a elevilor de la Liceul Ştefăneşti

DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești începe audierile în dosarul privind bătăile, consumul de alcool și de droguri în timpul deplasării în Polonia, în 2022, pe un proiect Erasmus, a unui grup de elevi de la Liceul Tehnologic Ștefănești.

DIICOT începe audierile în cazul excursiei horror în Polonia a elevilor de la Liceul Ştefăneşti

Elevii erau „coordonați”, chipurile, de profesori de la respectiva unitate școlară, precum și de la Liceul Tehnologic Costești. Așa de bine i-au supravegheat profesorii pe elevi, încât adolescenții au băut vodcă, au furat și au intrat în magazinele de etnobotanice. Ba, chiar, o elevă a fost bătută de o altă colegă pentru că a avut îndrăzneala să filmeze toate neregulile pe care le-a constatat. Pentru ca isprăvile să nu iasă la iveală, bătăușa, împreună cu o profesoară, culmea, coordonatoare de proiect, i-au luat telefonul victimei și au șters mare parte dintre fotografiile și filmulețele incriminatoare. Spre ghinionul lor, nu au șters chiar totul! Mama elevei a spus totul atât Inspectoratului Școlar cât și Poliției, și Ministerului Educației, Avocatului Poporului și chiar președintelui Iohannis, dar… de un an și jumătate părea că peste oribila întâmplare s-a așternut praful. Surpriză, însă: părțile implicate au fost chemate la audieri de către procurorii piteșteni, săptămâna viitoare!

Și Poliția a deschis două dosare penale, de loviri și alte violențe petrecute la aceeași unitate școlară

Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Argeș și Poliția Orașului Ștefănești au efectuat anul trecut, în urma plângerilor mamei, Manuela Mija, cercetări într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, abuz în serviciu și neglijență în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Polițiștii au început audierile în acest caz. Biroul Siguranță Școlară a deschis două dosare penale, de loviri și alte violențe petrecute la aceeași unitate școlară, pe acesta și încă o păruială în curtea școlii, respectiv la Grupul Școlar Tehnologic ”Dinu Brătianu” Ștefănești.

Pentru accesarea fără drept a telefonului părții vătămate, DIICOT a întocmit, la rândul său, un dosar penal. „Au șters filmulețul în care erau copiii la bar, să nu se vadă că beau vodcă. Fabi (eleva bătută, n.n.) a povestit tot la audierea care a avut loc la Poliție. A zis că în momentul în care intrau în magazinele de «legale» (de etnobotanice, n.n.), profesoarele așteptau afară, la ușă. Deci, îi așteptau să își ia ce voiau ei de acolo. Vă dați seama, să mai trimiți copilul în excursie!”, a declarat Manuela Mija, mama elevei agresate.

Citește și Dosar la DIICOT după scandalul elevei agresate la deplasarea în Polonia, pe un proiect Erasmus

Citește și Mama fetei bătute în Polonia, despre directoarea liceului: „Nu are cuvânt de onoare”

„Au șters pozele să nu se vadă că copilul meu minor a fost dus în baruri, unde a consumat băuturi alcoolice (shot-uri) împreună cu profesori”

Pentru că fata a filmat și fotografiat toate neregulile din timplul excursiei, și a trimis totul familiei relatând ce i se întâmplă și că a mâncat bătaie de la o altă elevă, cealaltă adolescentă, împreună cu o profesoară i-au luat telefonul și au început să caute probele incriminatoare ștergând o parte din înregistrări. Iată două fragmente din declarațiile mamei elevei traumatizate în excursia din Polonia, referitoare la cele întâmplate:
„Doamna Claudia (coordonatoarea de proiect) a urcat în camera de hotel a Fabiolei și, în loc să îi acorde îngrijiri medicale sau să stea de vorba cu Fabiola, a început
să o întrebe ce s-a întâmplat și a deposedat-o de telefonul mobil, pe care Fabiola îl avea în mână în acel moment, și a început să îi caute în telefon poze și filmări făcute de Fabiola, violându-i intimitatea copilului minor. Doamna Claudia și Cătălina, prietena Elisei, au umblat în conversațiile din telefon, au șters poze din telefon și din coșul de gunoi, crezând că nu mai pot fi recuperate, și în snapchat, resetându-i parola.”

Una dintre gravele nereguli surprinse a fost „excursia” prin magazine de etnobotanice, copiii fiind așteptați afară, la ușă, de profesoare, precum și în baruri, acolo unde puștii și-au făcut de cap, chiar cot la cot cu una dintre profesoare, care le-a arătat copiilor cum se dau peste cap shot-uri de vodcă.
„După ce copilul meu a fost snopit în bătaie, traumatizat, doamna Claudia a mai traumatizat-o și dânsa, și Cătălina, umblându-i în telefon, să îi șteargă pozele cu Elisa și cu doamna Claudia, să nu se vadă că copilul meu minor a fost dus în baruri, unde a consumat băuturi alcoolice (shot-uri) împreună cu profesori, doamna Claudia nefiind interesată că copilul meu suferă; era preocupată că fata mea avea în telefon poze cu femei dezbrăcate…”

Citește și Răspuns cu erori al IŞJ Argeş dat Ministerului Educaţiei referitor la eleva agresată în Polonia. Mama indignată: „Ce au cercetat, că habar nu au?!”

Citește și Expertiza pentru Bulevardul ”Pardon”, plătită cu bani din sponsorizări

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *