Web Analytics

Contabilul-şef al Liceului „Dinu Brătianu” Ştefăneşti, despre bătaia elevelor în excursia din Polonia: „Toţi vor să pună batista pe ţambal”

de | 30.09.2022 10:50 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

În același context, făcând referire la profesorul Gheorghe Necula, însoțitor al elevelor în Polonia, contabilul Ioan Perneș (foto) spune că sindicalistul are ceva cu el pentru că a făcut public scandalul

Revenim la subiectul „Dinu Brătianu”, liceul din Ștefănești al cărui grup de elevi a fost implicat într-un scandal în Polonia. Vă reamintim că, într-o excursie organizată prin programul ”Eco experiences in European schools!”, două eleve minore de la liceul precizat s-au luat la bătaie, în urma unui conflict și după ce consumaseră alcool. Potrivit mamei uneia dintre eleve, conflictul a început în parcarea hotelului unde erau cazați, și a continuat în cameră, o fată alegându-se cu buza spartă, iar un băiat, care a încercat să le despartă, fiind zgâriat pe gât. Grupul de elevi era însoțit de patru profesori: doi de la Costești și doi de la „Dinu Brătianu”, printre care și liderul de sindicat, Gheorghe Necula.

Situația din Polonia ar fi iscat, ulterior, conflicte și în rândul angajaților liceului. Într-un articol de săptămâna trecută vă relatam că liceul nu avea director. Și, după cum ne precizase Gheorghe Necula, nimeni nu accepta postul respectiv din cauza contabilului-șef, Ioan Perneș. Contabilul este cel care a distribuit sesizarea făcută de mama elevei bătute, către școală. Și tot el a trimis respectiva sesizare către instituțiile specializate, Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar și Protecția Copilului. Acesta ar fi și motivul pentru care există un „război” între sindicalistul Gheorghe Necula și contabil. Despre aceste detalii ne-a vorbit, într-un interviu, Ioan Perneș, contabil-șef de 24 de ani la liceul din Ștefănești.

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

„Au trecut peste 30 de zile de la sesizare (…) Se înțelege clar că nimeni nu va mai fi sancționat pentru ce a făcut”

De ce credeți că nu s-a luat nicio măsură din partea conducerii liceului, privind scandalul din Polonia?

– Doamna directoare și-a dat demisia la 31 august. Vă spun că domnul Tudosoiu, de la Inspectoratul Școlar, va numi un nou director aici și că el va emite decizie și va stabili comisia de cercetare a bazelor disciplinare (a fost numit luni, 26 septembrie, în persoana profesoarei Liliana Stănică, n.red). Dar în metodologie scrie că termenul de luare a unei decizii e de 30 de zile de la luarea la cunoștință a abaterii.

De atunci au trecut mai mult de 30 de zile…

– Da! Luarea la cunoștință s-a făcut pe 30 iulie, or, acum ne apropiem de 1 octombire. Se înțelege clar că nimeni nu va mai fi sancționat pentru ce a făcut.

Credeți că neluarea unei decizii ar fi fost intenționată?

– Lucrez de 24 de ani aici și știu că au mai fost cazuri, inclusiv Necula Gheorghe a fost implicat, dar a câștigat pe chestii din astea că nu s-a respectat termenul. Deci, abaterea făcută practic rămâne în pom. Faptul că nu s-a dat decizie de către fosta directoare o recunoaște chiar domnul inspector general Tudosoiu. Directoarea a luat la cunoștință și avea obligația de a trimite o decizie și de a stabili o comisie, dar între timp au trecut alea 30 de zile. Neînțelegerile în liceu au apărut din cauza lor, a fostei directoare și a lui Gheorghe Necula.

Citește și Inspecţii după bătaia din Polonia a elevelor de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” Ştefăneşti

„Necula este deranjat de faptul că eu am făcut cunoscută toată situația din Polonia”

Ce fel de neînțelegeri?

– Sunt tot felul. S-a format o gașcă acolo. Când a trebuit să se ocupe postul de director, nimeni nu a vrut și atunci a pus-o pe fata asta (Pîrvu Mirela, fostul director), care aici, la liceu, avea două ore, femeie străină cu duhul. Și ea a condus școala, efectiv prin Necula Gheorghe. El niciodată nu s-a implicat la fel ca acum. În Consiliul de Administrație, la fel, sunt ei doi și încă unul… Deci, niște funcții date pe… Una peste alta, Necula este deranjat de faptul că eu am făcut cunscută toată situația din Polonia și acum șicanează cu de toate.

Problema cu salariile neprimite de profesori e una dintre șicanări?

– Toți profesorii din Argeș și din țară au făcut cereri în instanță pe motivul ăsta al diferențelor salariale. Nu eu întocmesc statele de personal sau de plată a salariilor, nu eu stabilesc drepturile salariale. Eu sunt singurul salariat pentru care Necula Gheorghe a angajat o casă de avocatură. Și de ce? Pentru că e prieten de familie cu avocatul respectiv. Deci, el a dirijat și dirijează toată școala. Și tot așa m-a șicanat tot timpul, dar nu e vorba de mine, că și așa mi-am propus să nu mai stau în liceu.

Dl. Necula pusese problema că nimeni nu vrea să fie director din cauza dv.

– Nici anul trecut nu a vrut nimeni să fie director. Și nimeni, după ce a murit fostul director Virgil Gorgoi, nu a vrut să ia funcția de director. Este o unitate de învățământ foarte ingrată. Nimeni nu vrea să vină la liceul ăsta, pentru că se știe că se stă pe un butoi de pulbere, dincolo de faptul că sunt și profesori buni, dar care nu vor să se bage în mizeriile astea ale lor. Dacă în 24 de ani nu m-am certat cu nimeni, de ce m-aș certa acum?!

„Starea conflictuală este opera fostei directoare și în mod special a mentorului său, Necula Gheorghe”

Revenind la situația din Polonia, ce s-a mai întâmplat cu eleva? Mai știți ceva de mamă?

– Nu am vrut să mai iau legătura cu ele, deși m-a sunat mama fetei de câteva ori. Chestia e că s-a făcut un certificat medico-legal. După două săptămâni de la întoarcerea din Polonia, fata mai avea nevoie de patru zile de recuperare. Deci, au fost fapte. Știu mai multe, dar nu vreau și nici nu pot să vă spun.

Ca o concluzie, ce părere aveți despre toată întâmplarea?

– Acum toți vor să pună batista pe țambal. Domnule, eu înțeleg, dar „am greșit”, măcar atât să fi zis. Dar nu! E în Consiliul de Administrație, în mod sigur o să se bage iar. Procesele le ia, le ține acasă, el știe, dar în mod sigur nu se va face nimic nici în situația asta. Oricum, starea conflictuală existentă este opera fostei directoare și în mod special a mentorului său, Necula Gheorghe.

Citește și Profesorii de la „Dinu Brătianu” Ştefăneşti nu-şi primesc salariile fiindcă liceul a rămas fără director

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *