Web Analytics
scris vineri, 30.06.2023

„Constantin Bălăceanu Stolnici la 100 de ani”, sesiune aniversară şi prezentare de carte la Academia Română

Eveniment de înaltă ținută! Joi, 6 iulie, de la ora 11:00, în Aula Academiei Române va avea loc sesiunea aniversară „Constantin Bălăceanu Stolnici la 100 de ani”. Cu acest prilej va fi prezentat și un volum omagial cu același titlu, în onoarea prof. univ. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, reputat medic neurolog și membru de onoare al Academiei Române, născut pe 6 iulie 1923.

„Constantin Bălăceanu Stolnici la 100 de ani”, sesiune aniversară şi prezentare de carte la Academia Română

Mai multe personalități vor participa și vor susține alocuțiuni în data de 6 iulie, la sesiunea aniversară de la Aula Academiei Române, cu sediul pe Calea Victoriei 125, în București. Invitații vin din partea conducerii Academiei Române, a Patriarhiei Române, a Ministerului Culturii, a Institutului de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române. Printre vorbitori se numără: doamna dr. Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru de onoare al Academiei Române, prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, prof. univ. dr. Valeriu Stoica, prof. univ. dr. Mircea Duțu, președintele Universității Ecologice București și, bineînțeles, prof. univ. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici.

Citește și Academicianul dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici: „Am trecut prin multe epidemii care au speriat omenirea. Am scăpat cu vaccin”

Coordonatorul cărţii este Mihai Copăceanu

Volumul are peste 400 de pagini, este publicat la Editura Academiei Române și a fost coordonat de psihologul Mihai Copăceanu. „Volumul adună peste 60 de contribuții împărțite în două tipuri: articole de știință (antropologie, matematică, economie, medicină) și articole omagiale”, ne-a declarat inițiatorul și coordonatorul volumului, Mihai Copăceanu (foto).

Volumul este deschis de cuvântul-înainte al președintelui Academiei Române, prof. dr. Ioan Aurel Pop, și conține o serie de articole omagiale ale unor ierarhi, printre care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelui, Teofan – Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Laurențiu Streza – Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Arhiepiscopul și Mitropolitul Nifon de la Târgoviște, Varsanufie – Arhiepiscopul Râmnicului, Ioachim – Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și Casian – Arhiepiscopul Dunării de Jos. De asemenea, articole au trimis și Arhiepiscopul Bisericii Romano-Catolice și Episcopul de Oradea, din partea Bisericii Greco-Catolice.

În carte mai sunt și texte ale unor academicieni, profesori universitari, printre care se numără scriitorul Dinu Săraru, academicianul argeșean Gheorghe Păun și prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, tot argeșean, dar și texte ale unor oameni de știință, psihologi, medici ș.a.m.d..

Citește și Locotenenţii argeşeni Gheorghe Bălăceanu şi Sevastian Iriminoiu, eroi în Primul Război Mondial

Citește și Amintirile de la Stolnici ale lui Constantin Bălăceanu-Stolnici şi Securitatea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *