Web Analytics
scris joi, 17.08.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şefii direcţi, nemijlociţi, trebuiau să ştie cu ce se ocupă cei de la arestul IPJ Argeş. Toată lumea ştia, în afară de – ce să spun?! – dl Gherghe şi dl Badea”

D-le colonel, în ediția trecută, într-un interviu acordat „Jurnalului”, inspectorul-șef al IPJ Argeș a vorbit despre șeful Arestului, Ciprian Marangoci, care, așa cum am relatat, a fost arestat pentru fapte de corupție. Ce părere aveți despre răspunsurile d-lui comandant?

– Am citit interviul. Tot ce e legat de Poliție și, în primul rând, de Poliția Argeș mă interesează. Am un coleg, șef de serviciu, și, când mai vorbim, comentăm: „Băi, ăstea sunt pentru ăia civilii, nu pentru noi”. Deci, dl. inspector-șef a ocolit orice răspuns. Încă o dată se dovedește că prietenia lui cu Gherghe este una destul de puternică. Păi, cum să spui că „împreună cu adjunctul IPJ Argeș vom verifica”?! Adjunctul IPJ Argeș răspunde direct de Arest! Adică o să faceți ca pisica, să acoperiți…?! Scurt, ca să ne înțelegem, Mariane: actul managerial al d-lui Gherghe a fost deplorabil! Am mai spus: și pe timpul d-lui inspector-șef Dan Nicolae a fost o problemă de acest gen; s-a discutat și l-a ejectat imediat pe ofițerul de acolo, nu a stat să se întâmple ceva. Asta înseamnă… Fiecare șef are obligația să-și cunoască subordonații, dar, dacă stai cu politicienii la mese, dacă stai cu oamenii de afaceri și te întrebi, în gașca aia în care vă duceți voi, „totuși, ăsta, Zaris-ul, de unde are atâția bani să-și cumpere aia, aia, că și alții au același obiect de activitate și n-au explodat ca el?”. Din muncă cinstită, că a fost verificat de foarte multe ori…

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şefii direcţi, nemijlociţi, trebuiau să ştie cu ce se ocupă cei de la arestul IPJ Argeş. Toată lumea ştia, în afară de – ce să spun?! – dl Gherghe şi dl Badea”

„Răspunsul d-lui Gicu Velcea a fost fantastic: «Mă, în afară de familia ta, mai fura cineva în fabrica aia?»”

În același număr de ziar, tot într-un interviu, dv. ați vorbit concret despre ce se întâmpla la Arestul IPJ Argeș și despre cine ar trebui să răspundă pentru asta…

– Da, acesta este felul meu… Răspunsul d-lui Badea este instituţional, nu l-a făcut dânsul. Nu cred că dânsul a acordat interviul așa cum facem noi. Dar noroc că are o susținătoare acerbă în persoana unei mame de ofițer, un băutor de profesie care a fost pe la mine; n-are sens să pângărim Poliția cu numele lui. Eu pot spune că așa mamă, așa fiu…

Fiți mai explicit. Cui și în ce fel îi ia apărarea acea mamă de ofițer?

– Ia apărarea IPJ-ului și mă denigrează pe mine pe rețelele de socializare. Hai să vă povestesc apropo de acest individ, care, de fapt, e un băiat inteligent, dar… Când am făcut noi, odată, Ziua Poliției, au venit câțiva deputați, printre care și dl Gicu Velcea. Și bineînțeles că polițistul în cauză – care a fugit și de la psihiatrie și care n-a luat nici testarea psihologică – a trebuit să se dea în stambă, să povestească el că nu mai trebuie să se întâmple, că mama lui lucra pe la Scornicești și fura piese, tatăl lui lucra tot în aceeaşi branşă, și îi spunea deputatului pe unde ascundeau piesele. La un moment dat, îl întreabă pe deputat: „Domnule, ce putem face noi ca să nu se mai ajungă la nivelul acesta cu furturile?”, cu ce mai bălmăjea el pe acolo. La care răspunsul d-lui Gicu Velcea a fost fantastic: „Mă, în afară de familia ta, mai fura cineva în fabrica aia?” Am râs, iar el știți cum a înghițit-o? S-a dus frumos, așa, și și-a vărsat nervii la final pe ospătărițe, aruncând cu sticle și cu farfurii după ele… Cam asta este educația pe care i-a dat-o doamna în cauză.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă situaţia de la arestul IPJ Argeş era cunoscută, e grav, dacă n-a fost cunoscută, e management defectuos”

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Voi aduce probe prin care demonstrez că dl Gherghe a sifonat informaţie clasificată! Informaţia mea despre un om politic!”

„Cum, domnule, îi pui pe ăia de la Control Intern, pe d-na Laura, care e prietena d-lui Gherghe, ce să dovedească?”

Revin la situația de la Arestul IPJ Argeș și vă întreb cine va răspunde în acest caz.

– Fraierii. Au plătit deja cu ore suplimentare, cu consum de combustibil, și, bineînțeles, săracul Ciprian. Mie îmi pare rău de el. Dar, încă o dată: avem niște ordine, avem niște legi, iar șefii direcți, nemijlociți, trebuiau să știe cam cu ce se ocupă cei de acolo de la arestul IPJ Argeș. Toată lumea știa, în afară de – ce să spun?! – dl Gherghe și dl Badea. Păi, se vedea din avion că arestul e plin mereu… Hai să fim serioși! V-am spus, interviul (d-lui inspector-șef Marian Badea – n.a.) e pentru opinia publică, adică pentru cine nu cunoaște substratul, modalitatea și procedurile de acolo…

„Cât timp dl Badea e la timonă, sunt sceptic că va fi vreun control la IPJ Argeș. Și dacă va fi, va fi de miruire”

Dl comandant a spus că va avea loc un control intern…

– Păi, cum, domnule, îi pui pe ăia de la Control Intern, pe d-na Laura, care e prietena d-lui Gherghe, ce să dovedească? (zâmbește ironic) O să cășune pe agenți, pe ofițerii de acolo, pe pălmași, pe fraieri!

Poate va fi și un control extern…

– Eu sunt sceptic, cât timp dl Badea e la timonă, că va fi vreun control la IPJ Argeș. Și dacă va fi, va fi de miruire, de… Dar mai vedem.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Să ştiţi că în Argeş bătălia celor trei femei – de la PNL, PSD şi USR – va fi aprigă la anul”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Sunt dezamăgit de ce aud şi de ce aranjamente se pot face, de la dorinţa de a aduce un şef de Poliţie la Mioveni, până la Justiţie!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *