Web Analytics
scris joi, 22.06.2023

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Sunt dezamăgit de ce aud şi de ce aranjamente se pot face, de la dorinţa de a aduce un şef de Poliţie la Mioveni, până la Justiţie!”

D-le comisar-șef, s-a schimbat Guvernul. A fost schimbat și ministrul de Interne, deși dv. spuneați că e cam fixat și că jocurile sunt făcute la Interne…

– Am spus că jocurile sunt făcute pentru liberali și, deocamdată, ministerul e la ei. Nu în altă parte. Au și Justiție, au și MAI. Nici nu le trebuia mai mult.

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Sunt dezamăgit de ce aud şi de ce aranjamente se pot face, de la dorinţa de a aduce un şef de Poliţie la Mioveni, până la Justiţie!”

Cum o să se „umble” la pensiile speciale

De la noul premier, Marcel Ciolacu, am auzit că va „umbla” și la „speciali”, și aici ne referim la acele pensii…

– Fac din nou precizarea că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Sigur, și eu am văzut asta în presă, că o să „umble” la pensiile așa-zise speciale. Eu chiar am mai spus că e foarte ușor să vezi viața unui polițist de pe margine. Pe noi ne poate chema și din concediu – nu din concediul medical, cum au preluat unii – în urma unor dispoziții. Noi nu avem sâmbătă, nu avem duminică, nu avem zi, nu avem noapte. La un moment dat ajunsesem să caut telefonul prin pat, că mi se părea că sună. Și vă dați seama cum e la nivel de șef de Inspectorat, că e nebunie, sau, cu cât Poliția este mai mare și funcția este mai mare, responsabilitățile sunt mai mari. Și colegii mei operativi trebuie să răspundă la telefon, le convine sau nu, trebuie să se deplaseze…
E adevărat că nu mai este ca pe timpul meu, când eram și eu tânăr ofițer, când nu aveam libere. Nu. Ni se dau drepturile, dar nu se compară stresul din Poliție – nu munca, nu! – cu cel din viața civilă. Ca să revin la premierul Ciolacu, dânsul are niște consilieri și probabil că l-au consiliat. Din câte am văzut eu până acum – chiar îi spuneam cuiva că apreciez că și-a luat consilieri buni – nu neapărat unele măsuri vor fi pe placul tuturor.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă s-ar fi luat măsuri, poate s-ar fi ridicat 10-20 de Mihalcea. Dacă nu se iau măsuri, nu se ridică nimeni, că le e teamă!”

„Și în Poliție sunt unii OK, care muncesc, dar și alții din categoria «lasă, bă, timpul trece, leafa merge»”

Dl Ciolacu a afirmat, citez, că „statul nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou”. Credeți că va face ceva în acest sens?

– Eu nu cred așa ceva! O asemenea încrengătură e greu de zdruncinat. Ați văzut că noi degeaba spunem, dăm documente, că nu s-a întâmplat nimic. Nici măcar să vină cineva să ne întrebe! Totul e aranjament! M-am luptat cu morile de vânt, am crezut că pot realiza ceva pentru tineretul nostru, dar, văzând atâta rezistență din partea celor în măsură să facă dreptate, acum îi înțeleg pe cei tineri că nu mai vor să stea în țară și își aleg alt drum.

Și noi avem rezerve privind aceste afirmații legate de bugetari, având în vedere că ei au constituit mereu o masă importantă de vot…

– Ușor de spus, greu de făcut. Pentru că există niște legi. Odată luat un examen, odată fixați pe post, mai ales cei cu funcții publice sunt greu de îndepărtat. Criteriul competenței e foarte greu să-l demonstrezi în acest sistem. La privat, cel care nu e bun se cere singur afară. La privat, angajații stau ei singuri peste program ca să-și arate competențele pentru a fi avansați în funcții. Și la noi (în Poliție) sunt unii destul de OK, care muncesc, dar și alții din categoria „lasă, bă, timpul trece, leafa merge”.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „D-lui Gherghe, care era cu interlopi, cu politicieni, cu primari, de ce nu i se retrage avizul ORNISS?!”

„Mi-e greu să cred că superficialii noștri la care am făcut referire au învățat ceva”

Fiindcă vorbiți despre Poliție, cu ce învățăminte ați rămas după bătălia pe care ați dus-o, ani la rândul, cu cei care nu v-au dorit în această funcție?

– Un filozof spunea că un om inteligent învață și de la un prost… E mai greu invers. Mi-e greu să cred că superficialii noștri la care am făcut referire au învățat ceva. E problema lor. Vom vedea ce ne mai oferă viața. Sunt dezamăgit de ce aud și de ce aranjamente se pot face, de la dorința de a aduce un șef de Poliție la Mioveni, până la Justiție! Prin urmare, chiar în această zi în care vă acord interviul, sunt dat peste cap, pur și simplu! Dacă așa se întâmplă în țara asta, îmi pare rău că nu mai am vârsta de 40 de ani ca să plec și eu!

Și, totuși, fiți mai explicit. Pe cine vor să aducă la șefia Poliției Mioveni?

– După câte am înțeles, pe comisarul-șef Marian Iordache, care acum e la Câmpulung. Deocamdată, atât.

Mai multe nu puteți spune pentru că nu aveți acces la informații clasificate? Cum a rămas cu avizul ORNISS?

– (Râde) Aviz ORNISS am până în 2025. Faptul că nu am dorit să cad în capcana d-lui Gherghe – la revalidare să zică „nu”, după cum am prezentat și documente – asta e altceva. Sunt din nou în funcție de un an și patru luni. Dacă nu aveam aviz ORNISS, trebuiau de îndată să mă pună la dispoziție, conform legii. Așa cum au făcut-o, ca exemplu, cu șeful de la Jandarmi și cu alți polițiști.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „DNA şi ANI ar trebui să-i ia la puricat pe parlamentari, că s-au îngrăşat cam mult prin conturi…”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *