Web Analytics
scris joi, 03.08.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Voi aduce probe prin care demonstrez că dl Gherghe a sifonat informaţie clasificată! Informaţia mea despre un om politic!”

„Cât tupeu să ai să te știi vinovat și să mă mai dai și în judecată?! De ce? Că totul la tine e aranjat?!”
D-le colonel, într-un interviu acordat „Jurnalului de Argeș” pe 19 octombrie 2022 spuneați că vă veți cere scuze public dacă ați greşit faţă de dl Gabriel Gherghe, adjunctul IPJ Argeș, cu condiţia ca acesta să accepte o testare poligraf cu o singură întrebare: dacă a sifonat informaţii din dosare. Rămâne valabilă afirmația dv.?

– Sigur că rămâne valabilă. Sunt un om de cuvânt. Eu nu am fost pus în funcție de politicieni ca să pot minți cu nonșalanță așa cum o fac unii – probabil, prin meseria lor, politicienii trebuie să mai mintă. Dar eu nu la politicieni vreau să mă refer. Da, dacă dl Gherghe este de acord (să accepte testul poligraf – n.a.) cu o singură întrebare. O să vedeți că o pică. Și e vorba despre informațiile mele, nu altceva. Și chiar i-aș ruga pe colegi, pe dl. Urban de la SIPI să participe la proces (intentat de G. Gherghe împotriva lui Cr. Mihalcea și a „Jurnalului de Argeș” – n.a.). Pentru că voi aduce probe prin care demonstrez că dl Gherghe a sifonat informație clasificată! Informația mea despre un om politic! Că e femeie, că e bărbat, la timpul respectiv vom discuta.

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Voi aduce probe prin care demonstrez că dl Gherghe a sifonat informaţie clasificată! Informaţia mea despre un om politic!”

„Rog SIPI, rog colegii (…) să fie în sală când voi depune proba sifonării informației mele!”

Dar dumneavoastră vă supuneți testului poligraf?

– Am spus și într-un interviu din 17 mai 2023 că mă voi supune testului poligraf. Am făcut-o! În primul rând, din respect pentru colegii mei și din respect pentru cetățenii acestei țări, care citesc interviurile mele. Și le mulțumesc! Trebuie, odată, să rupem pisica! Nu sunt eu cel mai cinstit om de pe lumea asta. Nimeni nu este. Toată lumea poate greși, intenționat sau neintenționat. Dar ce a făcut acest polițist în IPJ nu cred că a făcut nimeni la un asemenea nivel.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Să ştiţi că în Argeş bătălia celor trei femei – de la PNL, PSD şi USR – va fi aprigă la anul”

D-le colonel, cum a ieșit testul pe care l-ați făcut?

– Testul nu putea ieși decât într-un singur fel, pozitiv. Pentru că eu nu am mințit. Din păcate, nu am putut fi supus decât la trei întrebări; sunt mai multe întrebări, dar ai voie să-ți alegi, printre ele, doar trei. Probabil că vor urma și alte testări, cu celelalte, în funcție de ce spune instanța. Ce am aflat, cu ocazia acestei testări, e că instanțele civile din țară solicită foarte mult testarea poligraf și o iau ca atare. Și tare mi-aș dori ca și în acest proces să accepte instanța testarea poligraf a mea și a d-lui Gherghe și cred că, astfel, lucrurile se vor simplifica și nu mai venim cu martori mincinoși, colegi, oameni care au nevoie de tine… Cred că lucrurile așa de bine s-ar realiza și fără scandal… Dar, încă o dată, rog SIPI, rog colegii, poate nu la prima înfățișare, la celelalte, să fie în sală când voi depune proba sifonării informației mele!

„Deci, d-le deputat Georgescu, d-le Gherghe, vă cer demisia! Nu aveți ce căuta în funcțiile alea!”

Care sunt acele trei întrebări?

– Le fac publice. Una dintre întrebări a fost dacă deputatul Georgescu (Nicolae – n.a.) mi-a spus că l-a ajutat pe dl Gherghe să revină de la Harghita la Argeș. Răspunsul a fost corect, deci a fost cum am zis eu. Alta: dacă dl Gherghe i-a spus d-lui primar Georgescu (de la Mioveni – n.a.) că să fie dânsul sănătos de câte ori l-am supravegheat. Deci, nici aici n-am mințit, conform testului. (Notă. Iată ce scrie Gabriel Gherghe în întâmpinarea acțiunii intentate lui Cristian Mihalcea și „Jurnalului de Argeș”: „Neg, de asemenea, existența discuției dintre mine și primarul orașului Mioveni, Georgescu Ion, susținută mincinos de către pârâtul Mihalcea Cristian Ilie, care a afirmat că i-aș fi dezvăluit edilului faptul că ar fi făcut obiectul unor mandate tehnice de supraveghere, constând în interceptarea și înregistrarea convorbirilor telefonice, activități care ar fi fost initiate de către pârât”).
Ia spune, d-le Gherghe, cine e mincinosul? Și, în fine, dacă renumitul domn deputat Rădulescu (Cătălin – n.a.) mi-a spus că l-a pus pe dl Gherghe să jure pe Biblie. Rezultatul a fost că nu am mințit. Așa a fost. Deci, d-le deputat Georgescu, d-le Gherghe, vă cer demisia! Nu aveți ce căuta în funcțiile alea! Dl deputat Georgescu a făcut trafic de influență, iar dl Gherghe a făcut de toate. Sunteți niște mincinoși și nu aveți ce căuta în funcții publice, să conduceți entități, unul țara, unul Poliția!

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Sunt la… Divizia Beci. Îmi aranjez sticlele de băutură şi, cu ocazia asta, mai ascult emisiunile lui Stelică Crăciun”

D-le colonel, dacă nu se va ține cont de mesajul dv, ce veți face?

– În fiecare miercuri îi voi cere demisia d-lui Gherghe prin intermediul ziarului dv.! Și să nu mă pună la încercare că mă duc în fața Inspectoratului și strig „Demisia!” la megafon.

Așa ceva e greu de crezut. Un fost comandant de Poliție să protesteze în fața sediului Poliției…

– Nu protestez împotriva Poliției, ci a unor oameni din Poliție, și nu mulți. Băiatul acesta a depășit orice limită! Restul – inclusiv eu – am fost într-o marjă, așa, acceptabilă. Să fim corecți, încă o dată spun, nimeni nu e cinstit pe lumea aceasta și mai ales în domeniile în care se lucrează cu omul. N-ai cum.

Deci, încă o dată: care e mesajul dumneavoastră?

– Demisia, d-le deputat Georgescu, demisia d-le Gherghe, rușine să vă fie că ați mințit! Dl deputat Georgescu măcar a avut o atitudine normală, pentru că și dacă l-a ajutat, n-a știut pe cine ajută. A făcut-o dintr-o prietenie cu alți oameni politici. Dar tupeul pe care-l are Gherghe e tupeul politicienilor, despre care vom vorbi cât de curând. Cât tupeu să ai să te știi vinovat și să mă mai dai și în judecată?! De ce? Că totul la tine e aranjat?! Păi, tu ai făcut ceva în viața ta fără aranjamente?! Rușine să-ți fie! Demisia!

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Am avut nişte oferte destul de tentante de la partidele importante, dar nu cred că voi intra în politică”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *