Web Analytics
scris joi, 12.10.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea comentează cazul edilului de la Mioveni: „Primarul Georgescu a simţit nevoia să «îmbrace» acest împrumut sub o formă care i-a fost fatală”

D-le colonel, primarul din Mioveni a fost arestat preventiv pentru trafic de influență. Ați colaborat ani la rândul cu edilul acestui oraș. Cum e posibil ca un om cu notorietate, cu realizări, deloc puține, să ajungă într-o astfel de situație?

– Uite că e posibil. Îmi pare nespus de rău. L-am cunoscut în 1991, am avut cu el o relație de amiciție – că prietenie poate e mult spus – mi-a plăcut parcursul său, a făcut foarte multe pentru Mioveni și, în câteva cuvinte, e un suflet mare. Încolțit, probabil, de niște cheltuieli – că e greu să ții toate sindrofiile și spectacolele alea de la Mioveni; plus că toată lumea îi cere; eu am fost de multe ori când îi veneau oameni la ușă, plângeau că n-au ce le da copiilor de mâncare, iar el scotea bani din buzunar – primarul Georgescu a simțit nevoia să „îmbrace” acest împrumut sub o formă care i-a fost fatală. Pe de altă parte am citit în presă că era prieten de 30 de ani cu dl Valerică Nicolae. Îl cunoștea de la Poliție, de la uzină, au lucrat acolo. Chiar eu i-am dat lui Vali numărul de telefon al primarului, acum vreo doi ani. Insista să-l vadă. I-am spus că-l cunoaște și să se ducă să vorbească…

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea comentează cazul edilului de la Mioveni: „Primarul Georgescu a simţit nevoia să «îmbrace» acest împrumut sub o formă care i-a fost fatală”

„Eu cred că era disperat, pentru că, probabil, avea nevoie de bani”

Dacă e adevărat că primarul a promis că o angajează pe fiica acestuia, medic chirurg, la spitalul din oraș, de ce credeți că nu a reușit acest lucru? Unitatea medicală e, să zicem așa, opera lui, ginerele său e manager acolo și, deci, în opinia unora, nu era o problemă…

– Probabil că parcursul profesional al fetei nu era unul excelent, din moment ce te duci să dai mită, dacă lucrurile stau așa. Iar faptul că dl primar nu a reușit este încă o dovadă că banii nu au fost pentru angajare. Eu cred că era disperat, pentru că, probabil, avea nevoie de bani; nu are o situație materială deosebită și cheltuielile…

Primarul din Mioveni nu are o situație materială bună?

– Până acum o perioadă, eu știu că nu. Știu că e modest și-n cheltuieli, și-n modul de a fi. Și, încă o dată vă spun, foarte mult dăruiește, în beneficiul oamenilor sărmani. Revin la întrebarea anterioară: este clar că primarul nu avea putere la examene (să le influențeze – n.a.). Altfel, o rezolva. Hai să fim corecți! Primarul nu e genul de om care să țină toată puterea într-o mână, cum fac alții. I-a lăsat pe fiecare, medici cu funcții acolo, să decidă și aceștia au decis. Că o avea și el o cunoștință, că… nu știu… Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Am văzut și votul colegilor (privind excluderea lui Ion Georgescu din PSD Argeș – n.a.). Eu vreau să-i spun d-nei Simona doar atât: „Să-ți fie rușine! Pentru dumneata aceasta a fost picătura care a umplut paharul, vei vedea!”.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă situaţia de la arestul IPJ Argeş era cunoscută, e grav, dacă n-a fost cunoscută, e management defectuos”

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „ANI doarme! Un politician vine în funcţie, iar copiii lui, socrii lui îşi fac câte două vile?!”

„Și dacă făcea, era vorba tot despre ăștia care vin de la partid, prieteni, cunoscuți (…) și, de silă, de milă, pune mâna pe telefon ca să scape, naibii, de ei”

V-ați întâlnit de multe ori cu primarul din Mioveni. Chiar vi s-a propus să lucrați împreună după ce ați ieșit la pensie. Dacă îi erați alături, dacă îl consiliați, credeți că se mai ajungea la această situație?

– Nu știu. Discuțiile noastre nu vizau acest segment. Prin factura mea, de polițist, am stat departe de așa ceva. Dl primar, prin domnii politicieni, și-a ales un consilier mai demult. Uite că n-a avut cine să-l consilieze, pentru că și consilierul dânsului a dormit noaptea în arest. Știe lumea despre cine e vorba și oricum vom reveni.

Miercuri, 4 octombrie, cu câteva ore înainte ca dl Georgescu să fie ridicat de procurorii DNA, dl Stelică Crăciun – cu care edilul se judecă în instanță – ne sugera să-l întrebăm pe primarul din Mioveni dacă a angajat vreodată la Direcția Silvică vreun pădurar, sau la alte instituții publice. Trecând peste această coincidență, e vorba, iată, tot despre angajări…

– Eu n-am auzit despre așa ceva. Și dacă făcea, era vorba tot despre ăștia care vin de la partid, prieteni, cunoscuți, că „dom-le, copilul, mama, tata…” și, de silă, de milă, pune mâna pe telefon ca să scape, naibii, de ei. Sunt cazuri de-astea. Și eu am avut, de la colegi, că „ajută-mă, ajută-mă!” și puneam mâna pe telefon… numai să scap. Revin la ce s-a întâmplat. Am citit stenogramele. Cine cunoaște sistemul a văzut din avion cum e cu acei 30.000 euro pe care îi vehiculează mass-media. Dl Valerică Nicolae a spus: ”Domnule primar, în afară de ăia 10.000 pe care vi i-am dat, eu vă mai dau încă 20.000”, dar el a refuzat. În disperare, a vrut să facă rost de niște bani, n-a făcut intervenții la spital… Părerea mea e că a fost un împrumut.

Deci, asta înseamnă, practic, sfârșitul carierei sale politice și de primar?

– Da. Așa cum am mai spus în interviurile din „Jurnalul”, din moment ce PNL a luat MAI și Justiția, lucrurile pentru PSD se complică. Mai mult, PSD-iștii și-au atras surse ale PNL-ului să lucreze aproape de ei. Atât am de spus: măsurile ce vor fi luate vor fi destul de dure.

În altă ordine de idei, Poliția Mioveni are un nou șef. Pentru că ați tot comentat acest subiect, cum credeți că a fost concursul pentru ocuparea postului: pe bune sau a fost – cum spun unii – un concurs de împrejurări?

– Eu nu cred în concursuri „pe bune”. Dar am înțeles că a fost pe bune, pentru că voiau pe altcineva, iar cel care a câștigat – Daniel Enescu – e un băiat foarte citit. Am înțeles de la colegi că ar fi un amic de-al d-lui Gherghe, dar, după câte îl știu eu, are capacitatea de a înțelege că nu dl Gherghe e Alfa și Omega la IPJ Argeș și că legea e mai presus de orice. La cum îl cunosc eu, este un băiat situat între 9 și 10. Sunt mulțumit de rezultatul acestui concurs.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Voi aduce probe prin care demonstrez că dl Gherghe a sifonat informaţie clasificată! Informaţia mea despre un om politic!”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Am avut nişte oferte destul de tentante de la partidele importante, dar nu cred că voi intra în politică”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *