Web Analytics

CJ rupe contractul cu sicilienii. Se face din nou licitaţie pentru restaurarea Muzeului de Artă

de | 31.03.2021 11:26 | Actualitate, Politica si Administratie

# Marius Nicolaescu (foto): ”Rezilierea va fi pe motiv de întârziere și nerespectarea termenelor din contract”
În 2019, licitația pentru restaurarea Galeriei de Artă ”Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, proiect finanțat din fonduri europene cu o valoare de 12.623.000 lei, a fost câștigată de un grup de firme cu originea în Sicilia. Însă, ca și în cazul Cetății Poenari, și de această dată a fost cu ghinion.
Săptămâna trecută, pe data de 22 martie, a avut loc o întâlnire cu Francesco Garufi, reprezentantul de proiect din partea asocierii de firme SC AMP Cantieri Italia SRL, Geo-Ambiente SRL și Interactive Design SRL. Italienilor li s-a adus la cunoștință încălcarea prevederilor contractuale din punct de vedere al termenelor asumate, deși locația a fost predată constructorului de acum două luni, iar lucrările ar fi trebuit să fie deja demarate, având în vedere termenul final de execuție este 31.12.2023. Sub amenințarea rezilierii contractului, Garufi a promis că miercuri, 24 martie, sau cel târziu joi, 25 martie, va veni la Pitești să demareze organizarea de șantier. A revenit și a adus un container pe care l-a postat în fața Galeriei de Artă din centrul municipiului. Și… cam atât. A fost picătura care a umplut paharul răbdării administrației județene, care astăzi, 31 martie 2021, va semna rezilierea contractului cu sicilienii.
Iată ce spune vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu: ”Rezilierea va fi pe motiv de întârziere și nerespectarea termenelor din contract. Și la proiectare au întârziat peste un an de zile, dar și la demararea lucrărilor. Vom scoate din nou în procedură de achiziție asistența la proiectare pe timpul executării și execuția. Vom avea, deci, două licitații. Și dacă toate lucrurile merg bine, la sfârșitul lui august sau la începutul lunii septembrie, noul constructor se poate apuca. Poate să lucreze iarna în interior și la exterior când permite timpul”.
Citește și Bombă! S-a reziliat contractul pentru Cetatea Poenari. Italienii au depus garanţia de bună execuţie în… copie şi pe… Whatsapp
Citește și Firmele din siajul Cosa Nostra dau târcoale la Consiliul Judeţean
Citește și „Abia când italienii l-au arestat pe Inquieto, s-au mişcat lucrurile şi în dosarul morţii copilului meu”
Citește și Italienii de la COMDATA, obligaţi de instanţă să-l reangajeze pe liderul de sindicat concediat abuziv
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole