Web Analytics

Cătălin Barbu, fiul lui Jean Barbu: „Chiar nu am vorbit cu tata despre revenirea la FC Argeş, nici măcar el nu ştia acest lucru”

de | 24.09.2020 13:25 | Sport

# Care a fost motivul pentru care ai plecat de la FC Argeș în iarnă?
– În urma unei discuții pe care am avut-o cu dl. Ionuț Badea. Nu mai eram eligibil pentru junior în teren și am avut o discuție cu Mister, care mi-a spus că sunt a doua soluție pe postul meu. Am căzut de acord să plec undeva unde să joc mai mult.
# Ce te-a determinat să te întorci la FC Argeș? Cine a luat legătura cu tine? Care a fost conjunctura?
– M-au contactat cei din conducere, în special dl. Cristian Gentea, dl. Mihai Foamete și dl. Viorel Tudose. Chiar și dl. Ionuț Badea m-a sunat de două ori și mi-a spus că are nevoie de mine, că acum mă încadrez în rândul jucătorilor Under 21. Vreau să mai spun că de la Chindia Târgoviște nu m-a dat nimeni afară. Eu am cerut să mi se rezilieze contractul. Nu voiau să-mi dea drumul, dar până la urmă am reușit să reziliez contractul.
# Ai discutat cu noul sponsor de la FC Argeș? Mă refer la Viorel Tudose.
– Am vorbit cu dânsul de mai multe ori. Dumnealui m-a și contactat și mi-a spus, înainte să semnez contractul, că mă dorește la echipă. Am discutat chiar și înainte de meciul cu UTA.
# A avut vreo influență tatăl tău în revenirea ta la FC Argeș?
– Tata nu a avut nicio influență. Tata nu s-a băgat pentru mine și nu se bagă niciodată pentru mine. Mi-a spus că sunt alegerile mele. Eu chiar nu am vorbit cu tata despre revenirea la FC Argeș, nici măcar el nu știa acest lucru. Eu am vorbit numai cu cei din conducere.

„E normal ca salariul să fie puțin mai mare față de ce era la Liga a doua”

# Care este obiectivul tău?
– Să joc cât mai mult, să ajut cât mai mult echipa și să marchez cât mai multe goluri. Să am prestații cât mai bune…
# Cum te înțelegi cu noii colegi de la FC Argeș, având în vedere că s-au făcut numeroase transferuri în ultima perioadă?
– Foarte bine. M-au primit bine băieții. Sunt mulți jucători care au rămas și alături de care am jucat. Suntem un grup unit, toți sunt niște băieți extraordinari, de caracter, nu am avut nicio problemă privind chestia asta.
# Pe ce perioadă ai semnat cu FC Argeș?
– Am semnat cu FC Argeș pe doi ani, cu renegociere după primul an de zile.
# Sunt stipulate în contract anumite condiții, cum ar fi de exemplu cât vei juca?
– Nu am așa ceva în contract. Nu contează cât voi juca.
# Contractul de acum este mai bun decât cel avut înainte la FC Argeș?
– Vă dați seama că, în urmă cu un sezon, echipa nu era în Liga I. Este normal ca acum salariul să fie puțin mai mare față de ce era la Liga a doua. Dar nu asta este important.
# Consideri că FC Argeș poate rezista în Liga I?
– Eu sunt sigur că FC Argeș continuă în Liga I. Am început puțin mai greu, dar pe parcurs cred că ne vom descătușa și vom începe să aducem cât mai multe puncte.
# Ce ai tu să le transmiți suporterilor alb-violeți?
– Să aibă încredere în noi. Știu că nu le este ușor să vadă echipa pe ultimele locuri, dar trebuie să avem răbdare. FC Argeș a avut o pauză de 11 ani de Liga I, am luat-o de la zero, cum s-ar spune. A fost perioada SCM, am promovat apoi în Liga a II-a, apoi au fost doi ani în care nu am avut drept de promovare și, cu toate astea, am terminat în primele șase echipe și, imediat când am avut drept să promovăm, am promovat în Liga I. Cred că am promovat într-o perioadă destul de scurtă, având în vedere că FC Argeș la un moment dat chiar dispăruse. Chiar îmi doresc foarte mult ca suporterii să fie alături de noi, să ne înțeleagă, pentru că suntem profesioniști și pentru că și noi ne dorim să fim acolo unde ne este locul, și anume cât mai sus în clasament, ba chiar să ne luptăm pentru campionat. De ce nu? Trebuie să redevenim ce am fost odată.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii