Vintilă Brătianu se număra printre candidaţii din Piteşti pentru Parlamentul din 1920
În perioada 25-27 mai 1920, pentru alegerile parlamentare de la Piteşti s-au depus şase liste, printre candidaţi aflându-se Vintilă Brătianu, Grigore T. Coandă, Gheorghe Cristescu, Dumitru Nae Micescu, Alexandru Dumitrescu şi Nicolae D. Popescu.
Darea în folosinţă a Braseriei Turist
La 12 iunie 1964 se dă în folosinţă Braseria Turist din strada Eroilor, arhitect fiind M. Constantinescu, iar executant Trustul de Construcţii Argeş, devenită ulterior Pensiunea Institutului de Învăţământ Superior, în prezent Casa Universitarilor.
Se înfiinţează Staţiunea de Cercetare Agricolă de la Albota
În anul 1970 se înfiinţează Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă de la Albota, din apropierea municipiului Piteşti, specializată în creşterea randamentului solurilor podzolice şi podzolite din judeţul Argeş, coordonator fiind Institutul Fundulea, Călăraşi, directori cunoscuţi Gheorghe Cremenescu sau Constantin Ceauşu.
Omagierea împlinirii a 2.050 de ani de la înfiinţarea primului stat dacic
În anul 1980 are loc omagierea împlinirii a 2.050 de ani de la întemeierea primului stat dacic, centralizat şi independent, condus de regele Burebista. În judeţul Argeş au loc expoziţii, sesiuni ştiinţifice, vizite documentare, studii, articole de presă, precum şi săpături arheologice.
Izvoarele de leac de la Merişani, folosite de Mircea cel Bătrân și Vlad Țepeș
Poiana Radului din satul Vâlcelele-Crâmpotani, aparţinând comunei Merişani, a fost binecuvântată cu şapte izvoare tămăduitoare. În vremurile de mult apuse, în acest loc tainic s-au oprit să bea din apa tămăduitoare domnitori precum Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş şi Mihnea Turcitul în drumul lor de la Mănăstirea Cotmeana spre Mănăstirile Tutana şi Curtea de Argeş. Legenda spune că în lupta de la Rovine, Mircea cel Bătrân a otrăvit apele şi s-a retras la aceste izvoare.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)