Web Analytics
scris miercuri, 08.05.2024

Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul ministrului Digitalizării

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a dezvăluit o schimbare majoră pentru sistemul cardului național de sănătate, care va aduce beneficii semnificative pentru utilizatori. Această modificare esențială vine odată cu introducerea cardului în format electronic, ușor accesibil direct de pe telefonul mobil, asemănător cu un card bancar.

Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul ministrului Digitalizării

Citește și: Slujba de Înviere la mănăstirea athonită de la Vlădeşti. Călugării au înălţat un drapel de 21 de metri

Potrivit declarațiilor ministrului Ivan, sistemul actual al cardului de sănătate, implementat acum 16 ani, va fi complet reconfigurat pentru a se adapta cerințelor tehnologice actuale. Această transformare va simplifica procesul de utilizare a cardului și va facilita accesul la informații medicale esențiale pentru beneficiari. Schimbarea include integrarea cardului în format electronic într-un portofel digital, ceea ce va face accesul și utilizarea mai ușoară și mai convenabilă pentru utilizatori.

„Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut cap coadă. Va fi inclusiv într-un wallet în format electronic. Sistemul a fost făcut cu o tehnologie foarte veche, în urmă cu 16 ani. Nu ai cum să ți se dubleze numărul de beneficiari, să ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani”, a spus ministrul.

Schimbare economică în domeniul sănătății

De asemenea, ministrul a subliniat economiile generate de această schimbare, menționând că aproximativ 100 de milioane de lei au fost economisiți din Planul Național de Redresare și Reziliență, datorită colaborării cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). „Ceea ce e important este că o 100 de milioane de lei au fost salvați din PNRR, datorită muncii celor de la CNAS. Împreună cu ei și cu echipa noastră am găsit o soluție tehnică pentru a salva acest proiect, acum este în procedură de achiziție publică și urmează să fie refăcut cap-coadă. Va fi atât în format fizic, cât și într-un wallet (portofel electronic, n.r.), la fel ca un card bancar”, a adăugat acesta.

Citește și: Fosta colonie ACH s-a schimbat! Primarul Gentea: „Este un cartier de facto al Piteştiului”

Această schimbare promite să aducă un plus de eficiență și transparență în sistemul de sănătate românesc, eliminând obstacolele tehnice și optimizând procesele pentru beneficiul atât al pacienților, cât și al profesioniștilor din domeniul medical. „Va fi trasabil totul, adică nu se va putea să-ți fie prescrisă aspirină de 10 ori într-o zi și să fie și decontată. Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”, a mai spus ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *