Web Analytics
scris miercuri, 08.05.2024

O baterie produsă de chinezi, viitorul mașinilor electrice. Funcționează pe bază de apă

Cercetătorii chinezi au făcut o descoperire care promite să revoluționeze mașinile electrice. Inginerii au dezvoltat o baterie pe bază de apă, mult mai sigură. De două ori mai eficientă decât acumulatorii cu litiu.

O baterie produsă de chinezi, viitorul mașinilor electrice. Funcționează pe bază de apă

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Bateriile apa ca solvent pentru electroliți ceea ce le face mult mai sigure. Acumulatorii tradiționali sunt extrem de inflamabili din cauza electroliților organici. În momentul de față, autonomia bateriilor pe apă este net inferioară celor pe litiu, însă acest lucru se va schimba pe măsură ce avansează stadiul cercetărilor.

Grupul de cercetare, condus profesorul Li Xianfeng de la Institutul de Fizică Chimică din Dalian de la Academia Chineză de Științe, a dezvoltat un catod cu transfer multielectronic bazat pe brom și iod. Bateria pe bază de apă are o capacitate de 840 Ah/L cu o densitate de energie de până la 1200Wh/L.

Pentru a crește densitatea de energie a bateriilor pe bază de apă, oamenii de știiință au utilizat ca electrolit un amestec de halogen de ioni de iodură (I-) și ioni de bromură (Br-). După ce au testat electrolitul propriu cu un anod de vanadiu, cercetătorii au constatat că durata de viața a bateriilor poate fi extinsă până la 1.000 de cicluri.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *