Web Analytics

Brutăriile din Argeș, amendate de ITM

de | 14.04.2022 11:05 | Actualitate

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecţiei Muncii stabilite atât prin lege cât şi prin Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2022, în perioada 05.04-08.04.2022     s-a desfăşurat Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verifcarea modului în care se respectă dispoziţiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile: fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase, comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor  zaharoase, în magazine specializate.

În domeniul relaţiilor de muncă

S-au efectuat un număr de 29 de controale, s-au aplicat6 sancţíuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 16.000 lei.

Citește și:Peste 300 de controale ale ITM Argeș la firmele din județ. Ce nereguli au găsit

Principalele deficiențe constatate:

– neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neîncheierea în formă scrisă a   contractului individual de muncă, desfășurarea activității în afara timpului de muncă prevăzut în contractul individual de muncă cu fracțiune de normă.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 29 controale și aplicate un număr de 18 sancțiuni contravenționale, valoarea totală amenzilor fiind de 24.500 lei. 

Principalele deficiențe constatate:

  • neautorizarea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă înainte de începerea oricărei activități, neinstruirea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare/periodic  a lucrătorilor, neefectuarea verficării ISCIR a echipamentelor de muncă, neasigurarea controlului medical  la angajare/periodic.

foto/ ziarulzigzag.ro.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *