Web Analytics

Asociaţia „Casa Bună” a inaugurat Cabana cu observator astronomic de la Nucşoara

de | 22.06.2023 13:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Duminică, 18 iunie a.c., s-a inaugurat Cabana cu observator astronomic de la Nucșoara, construită de Asociația „Bikers for Humanity” pentru copiii de la Asociația „Casa Bună”. La inaugurare au fost prezenți în jur de 150 de persoane: membri „Casa Bună” și „Bikers for Humanity”, voluntari, reprezentanți ai autorităților locale și copiii din Nucșoara cu părinții lor. Construcția, care are camere multifuncționale și terasă cu cinci telescoape, a fost ridicată în 11 luni de motocicliștii și rockerii de la „Bikers for Humanity”. Omul de radio Cristian Hrubaru, reprezentantul bikerilor, a fost cel care a înmânat cheile cabanei lui Valeriu Nicolae, jurnalist, activist și fondatorul Asociației „Casa Bună” din București.

Despre inițiativa lăudabilă a lui Valeriu Nicolae și a Asociației „Casa Bună” am mai scris și în anii trecuți, când activistul Valeriu Nicolae și alți voluntari făceau drumuri în Argeș pentru a monta calculatoare copiilor din comunități defavorizate. Pe 18 iulie 2022, în jur de 200 de voluntari, membri ai Bikers for Humanity, au săpat și au început fundația casei. „Oamenii nu doar că au donat, dar au făcut asta cu mâinile lor. Suntem foarte recunoscători față de ei. Au făcut un efort foarte-foarte mare și e impresionant ce au reușit într-un timp atât de scurt”, ne-a spus Anca Sandu, Fundraising Manager la Asociația „Casa Bună”, pe care am contactat-o pentru mai multe detalii.

Citește și “Casa Bună” din Ferentari face pui în Argeş / Activistul Valeriu Nicolae a cumpărat un teren de 30.000 euro la Nucşoara, pentru construirea unui aşezământ pentru copii

Casa se află pe un teren de 10.000 mp, pe un deal. Are o pădurice, iar asociația intenționează să construiască și niște cabane de lemn pentru copii. O parte din echipa „Casa Bună” va fi detașată acolo. Camerele casei sunt multifuncționale, la fel ca în cazul „Casei Bune” de la Jilava, și vor fi folosite atât pentru activități educative și luat masa, cât și pentru socializare și relaxare. La parter funcționează un living și o zonă de servit masa și bucătărie. La etaje sunt dormitoarele, băile și camera de studiu. Mansarda adăpostește o cameră de oaspeți care se va transforma, la nevoie, în dormitor pentru copii. Tot la mansardă se află și terasa și cele cinci telescoape. Duminică, cu ocazia inaugurării, astrofotograful şi vânătorul de eclipse Cătălin Beldea, organizatorul „Astro Show”, o organizat un atelier de observare solară cu copiii din Nucșoara, iar Adina Soare a făcut desene cu planetele și jocuri legate de astronomie.

Anca Sandu, Fundraising Manager la Asociația „Casa Bună”, ne-a povestit și ce activități vor face copiii la cabana cu observator astronomic din Nucșoara: „Vor fi tabere. Noi facem deja la «Casa Bună» din Jilava, dar ne bucurăm foarte mult că avem și un spațiu la munte, în care putem să îi scoatem pe copii, mai ales pe cei din Ferentari, într-un mediu atât de curat și diferit de mediul în care ei sunt obișnuiți și în care să putem să-i învățăm despre natură, despre stele, despre meșteșuguri locale. Și întotdeauna taberele noastre sunt foarte mult combinate cu activități educaționale, adică nu se întâmplă doar joacă. În fiecare zi, în mai multe părți ale zilei sunt meditații, uneori facem taberele tematic, de exemplu la «Casa Bună» am avut tabere pentru clasa a VIII-a, pregătire pentru examenul de admitere sau tabere pentru grădiniță, tabere pentru anumite clase, tocmai ca să putem să adaptăm meditațiile cu segmentul de vârstă”.

„Livada cu stele”, festival caritabil, în septembrie

„Casa Bună” organizează un eveniment caritabil în comuna Nucșoara, la Sboghițești. Între 1-3 septembrie a.c. va avea loc „Livada cu stele”, un festival de muzică, iar fondurile strânse din vânzarea biletelor (care se găsesc pe pagina de facebook a festivalului) vor fi folosite pentru construcția unei Grădinițe Bune în Ferentari. Prin acest festival se va promova și zona din Argeș. Asociația „Casa Bună” a ajutat, de-a lungul timpului, în jur de 250 de copii din Nucșoara, Lerești și Câmpulung cu alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, calculatoare, meditații, controale oftalmologice, ateliere vocaționale, activități educaționale, tabere și multe altele.

Citește și „Vânătorul de CV-uri” vrea să deschidă o „Casă Bună” la Nucşoara

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *