Web Analytics

Asfaltare la Domneşti pe o distanţă de 7,2 km

de | 22.06.2023 12:30 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

La Domnești, la începutul lunii iunie au început lucrările de asfaltare a celor șase drumuri comunale din Lotul 1 prin Programul Anghel Saligny. Mai mult decât atât, primarul Doru Smădu ne-a declarat că lucrările în acest sens vor continua, iar Domneștiul va beneficia de 7,2 km de asfalt.

„Primul lot privind asfaltarea celor șase străzi este în valoare de 4,8 milioane de lei, iar lotul doi, pentru care licitația este terminată, este în valoare de 4,4 milioane de lei. În afară de aceasta, am mai suplimentat noi încă 520.000 de lei pentru că am venit cu un supliment de borduri în anumite locuri. În momentul de față sunt pregătite pentru asfaltare toate cele șase străzi din lotul unu și avem asfaltate în acest moment trei străzi dintre acestea. Este vorba despre 3,7 km în acest prim lot și despre 3,5 km în lotul doi, deci în total 7,2 km. Adică la finalizarea acestor lucrări comuna Domnești va fi asfaltată în proporție de 82%.

Citește și Investiţii importante în localitatea Domneşti în ultimii doi ani

Mai avem în program, este pregătit proiectul pe AFIR, care dă până la un milion de euro pentru asflatarea drumurilor cu interes cultural în localități cu anumite condiții. Este vorba despre obiective care au ieșire la drumul național sau județean, fie instituții culurale sau de interes public. Acest proiect parcă a fost făcut pentru localitatea Domnești, pentru că ne încadrăm perfect și o să luăm punctaj maxim.

Un al treilea criteriu este de a avea pe aceste drumuri mai multe firme, minim cinci, iar noi avem 15. Cu acest proiect ne ducem cu asfaltarea la aproape 90% în comuna Domnești. În toamna acestui an depunem proiectul și probabil până în iarnă se finalizează, iar în primăvara anului viitor vom începe asfaltarea. Doresc să mulțumesc pe această cale echipei mele din primărie, tuturor consilierilor locali și, nu în ultimul rând, doamnei Alina Ștefania Gorghiu, președintele PNL Argeș pentru tot ajutorul acordat comunei noastre în accesarea tuturor proiectelor pe care le avem în derulare!”, a spus Doru Smădu, primarul comunei Domnești.

Citește și Domnești: S-a semnat contractul pentru finanțarea lucrărilor de asfaltare al celui de-al doilea lot de străzi

Citește și Centenara biserică din Domneştii de Sus şi Parohia „Sfânta Treime” din satul Corbi

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *