Web Analytics

Argeşul, în stare de şoc: trei morţi şi cinci răniţi în tragedia de la Colectiv

de | 5.11.2015 17:49 | Dezvăluiri

# Patru argeșeni răniți în tragedia de la Colectiv sunt în stare stabilă # Trei dintre răniți sunt internați la Spitalul Bagdasar-Arseni # Oana Rotariu, nepoata senatorului Valeca, era ieri intubată la Spitalul Floreasca

După trei zile în care durerea, teama și speranța s-au amestecat în sufletele tuturor celor care îi cunosc pe cei cinci argeșeni care au fost răniți în incendiul din Club Colectiv, de ieri după-amiază au început să vină și veștile mai bune. Patru dintre cei cinci răniți argeșeni sunt în stare stabilă. Este vorba de trei musceleni – Cătălin și Sanda Scânteie și Marius Frătoaica (toți trei internați la Spitalul Bagdasar-Arseni), precum și de un tânăr din Curtea de Argeș – Andrei Ciprian Iliescu (25 ani).
În ceea ce privește pe Oana Rotariu (28 de ani), nepoata senatorului Valeca, aceasta era ieri intubată la Spitalul Floreasca. Unchiul ei Alexandru Grozav spunea luni după-amiază că Oana este într-o stare stabilă. Nu se cunosc deocamdată detalii suplimentare privind starea de sănătate a prietenului său, grav rănit în incendiu.
Iată în continuare mai multe date despre victimele din Argeș ale incendiului de la Colectiv.

Cătălin și Sanda Scânteie au renunțat în ultima clipă să își ia copilul la concert

Cătălin Scânteie este chitaristul trupei rock Hatemode şi a mers la concertul din Colectiv cu soţia sa, Sanda Scânteie. Prietenii susţin că s-au răzgândit să îşi ia şi copilul la concert, lucru considerat drept un mare noroc. Cu câteva ore înainte de concert, Cătălin încărca pe Facebook poze cu fiul său.
David Oncioiu, colegul lui Cătălin de la trupa Hatemode, a confirmat ieri că cei doi sunt în stare stabilă: „Și el și Sanda sunt stabili și au șanse foarte bune din fericire. Amândoi sunt bine, ce e mai greu a trecut, nu aveți de ce să vă faceți griji momentan”.

Oana Rotariu, operată de cel mai mare specialist în chirurgie plastică

Oana Rotariu a fost operată sâmbătă, 31 octombrie de către cel mai mare specialist în chirurgie plastică, prof. univ. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Urgență Floreasca.
Extrem de emoționant a fost mesajul postat pe Facebook de către Alexandru Grozav, unchiul Oanei: „Trec prin momente sufleteşti de mare intensitate, pentru că am fost acolo în primele momente ale dramei, în faţa celor care ieşeau din clădire cu trupurile mutilate, lângă mulţimea de oameni în uniforme care se luptau să-i ţină în viaţă şi în cele din urmă, dar nu în ultimul rând, pentru a căuta o fată dragă sufletului meu, nepoata mea, fata cumnatului meu, drept pentru care cer îngăduinţă de la Dumnezeu, gânduri bune de la voi toţi pentru ca acest suflet să rămână lângă noi. Dumnezeu să vă protejeze pe voi toţi, pe copiii voştri şi, tot El, să ne dea nouă puterea”.

Sora lui Marius Frătoaica: „Fratele meu este din ce în ce mai bine atât fizic, cât și psihic”

Musceleanul Marius Frătoaica este în stare stabilă, informația fiind confirmată atât de către cadrele medicale, cât și de sora sa Corina Bolboacă și de Cătălin Drăghici, un prieten al lui Marius. „Frătoaica Marius este bine, evoluţia stării de sănătate e foarte bună, este un om puternic. Suntem alături de el şi îl aşteptăm să se întoarcă sănătos”, scrie Cătălin Drăghici. De asemenea, sora câmpulungeanului, Corina Bolboacă aflată non-stop lângă el la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar – Arseni” îi anunţă prietenii că „Fratele meu, Frătoaica Marius, este din ce în ce mai bine atât fizic, cât și psihic. Este stabil și nu are nevoie de sânge”.
Pe lista răniţilor internaţi la Spitalul Griviţa, se află şi Andrei Ciprian Iliescu, în vârstă de 25 de ani, din Curtea de Argeş. Absolvent al Academiei Tehnice Militare şi vicepreşedinte la Brigada de Voluntari, o organizaţie nonguvernamentală, el a mers la clubul groazei împreună cu fratele său, Mihai. În timp ce Andrei era înăuntru, Mihai a ieşit, se pare pentru a fuma sau a vorbi la telefon. Atunci a izbucnit incendiul. Astfel, Ciprian a ajuns la spital.

Diana Elena Enache a murit de mână cu „sora” ei

Din păcate, trei argeșeni și-au pierdut viața ca urmare a incendiului din Club Colectiv.  Este vorba de Elena Enache 24 de ani din comuna Poienari de Muscel, Valentin Fieraru – Valea Mare Pravăț și Monica Tănăsoiu din Piteşti. Două dintre victimele argeşene ale tragediei petrecută vineri noaptea la Bucureşti sunt originare din Muscel. Diana Elena Enache şi Ionuţ Valentin Fieraru au murit în chinuri în Club „Colectiv”.
O tânără de numai 24 de ani, licenţiată anul trecut în Tehnologia Informaţiei, după absolvirea cursurilor Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, a murit în toaleta Clubului „Colectiv”, împreună cu o prietenă, Carmen Irina „Karina” Opriţa, fostă colegă de facultate, acolo unde se refugiase când a început pârjolul. Au murit ţinându-se de mână, după ce au realizat îngrozite faptul că nu au nicio cale de ieşire. În acelaşi timp, iubitul Dianei, Marian Achim, era ars de viu în Club, fiind internat la Spitalul de Arşi din Capitală.
Originară din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel, Diana a fost elevă a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung, specializarea Matematică-Informatică, liceu încheiat în anul 2010 cu obţinerea diplomei de Bacalaureat. La Bucureşti s-a împrietenit cu „Karina” Opriţa, împărţind cu aceasta camera de student, iar ulterior un apartament închiriat în zona Dristor. Diana se angajase la o firmă din Bucureşti, muncind şi în timpul Facultăţii pentru a se întreţine, în condiţiile în care tatăl său e pensionat pe caz de boală, iar mama, casnică. Părinţii fetei mai au un băiat adolescent care îşi plânge şi el sora: „Pe data de 15 trebuia să vină acasă cu prietenul ei să ni-l prezinte… Erau împreună din ianuarie anul ăsta”, ne-a spus fratele Dianei.
Mama şi mătuşa s-au dus să o ia de la IML, dar au plecat fără haine şi coşciug, astfel că au revenit luni, în acea zi corpul neînsufleţit al Dianei fiind adus acasă. Va fi înmormântată cu alai şi va fi coborâtă în pământ îmbrăcată în mireasă.

Primarul de la Poienarii de Muscel, Ion Banzea: „Aşa a vrut Dumnezeu!”

Destul de afectat de tragedie, primarul de la Poienari, Ion Banzea, i-a adus şi el un omagiu Dianei Enache: „Diana era un copil de-al nostru, care a crescut cu noi… O fată cuminte, isteaţă şi plină de respect. Mare nenorocire… Aşa a vrut Dumnezeu, s-o ia devreme la El!”. El a precizat că nu se ştie cum ar putea Primăria să ajute familia greu încercată, fiind posibilă găsirea unei soluţii în acest sens.

Ionuţ Valentin Fieraru era barman în „Colectiv”

Născut în anul 1990, Ionuţ Valentin Fieraru a absolvit şcoala generală în localitatea natală, Valea Mare-Pravăţ (sat Bilceşti), ulterior devenind licean la Colegiul Tehnic Câmpulung. Deşi nu a excelat la învăţătură, Valentin a fost un tânăr muncitor care a reuşit să se stabilească în Capitală, devenind bartender la Club „Colectiv”. Avea o prietenă şi visa la momentul când îşi va uni destinele cu aceasta. Prins în pârjol, a murit la doar 25 de ani şi a ajuns acasă duminică, în sicriu.
Valentin moştenise bunul simţ şi dorinţa de a munci pentru a-şi face un viitor de la părinţi. Tatăl său este angajat la o firmă musceleană, iar mama lucrează la Spitalul Câmpulung.

Primarul de la Valea Mare-Pravăţ: „Păcat de băiat!”

Primarul din comuna Valea Mare este un apropiat
al familiei Fieraru, la adresa acesteia având numai cuvinte de laudă. Pierderea băiatului este grea, spune Ion Boncoi: „Era un tânăr cu bun simţ, respectuos… Singur la părinţi, ce păcat de el!”. Boncoi a întrunit de urgenţă Consiliul Local al comunei pentru a aproba acordarea unui ajutor de urgenţă familiei îndoliate.

A murit şi Nelu Tilie

În Club „Colectiv” şi-a găsit moartea şi un iubitor de rock binecunoscut câmpulungenilor. Nelu Tilie, în vârstă de 47 de ani, a fost membru în juriu la Festivalul „Posada Rock” Câmpulung, alături de Florin Silviu Ursulescu, Niki Constantinescu, Gabriel Paul Gomboş, Nelu Stratone, între anii 1996-1998. Potrivit martorilor, Tilie şi-a acceptat sfârşitul într-un mod devastator: şi-a scos ochelarii fără de care era neputincios şi a rămas pe loc, fiind înconjurat de flăcări.

Trupa care a concertat în noaptea morţii a fost în recital la Câmpulung

„Goodbye to Gravity”, trupa rock care îşi lansa un nou album în Club „Colectiv” a atras fanii musceleni şi la recitalul pe care l-a susţinut, în 2013, la Festivalul rock „Posada”, la Câmpulung. Cum comunitatea de rockeri este una fidelă evenimentelor importante în domeniu, unii dintre cei care s-au aflat în clubul bucureştean i-au urmărit pe cei de la „G.t.G.” şi pe stadionul din Câmpulung. Un câmpulungean a sesizat pe Facebook acest lucru, postând următorul mesaj: „Mă cutremur văzând lista celor decedaţi la Clubul Colectiv… Rockeri vechi care au participat de-a lungul anilor la Festivalul Posada Rock au plecat la stele precum şi tineri care se bucurau de o seară cu muzică bună. Dumnezeu să-i odihnească!”.

Rugăciuni în Piaţa Primăriei Câmpulung

Luni seara, la iniţiativa lui Dragoş Boboc, tânărul preşedinte al ONG-ului „Străjerii Voievodului de Câmpulung”, sute de musceleni s-au adunat, în tăcere, în Piaţa Primăriei din Câmpulung pentru a-şi exprima durerea, regretul şi compasiunea pentru cele întâmplate la Bucureşti. S-a ţinut un moment de reculegere şi au fost aprinse lumânări pentru cei morţi.
Nu a fost singura reacţie a muscelenilor. Elevi de la Liceul Naţional cu Program de Atletism au donat sânge, pe reţele de socializare s-au făcut mai multe apeluri de acest fel, iar mai mulţi tineri musceleni, dar şi patroni de firme au iniţiat campanii de ajutorare a familiilor îndoliate.
Material realizat de Cătălin Ion Butoiu şi Denis Grigorescu

 

 

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii