Web Analytics

Angajaţii Primăriei Costeşti au început să-şi arate fundurile la oameni

de | 21.07.2011 16:30 | Dezvăluiri

# Înnebuniţi de caniculă şi de mirosul ucigător de la groapa de gunoi a oraşului. La Costeşti, canicula provoacă efecte neprevăzute printre unii salariaţi ai primăriei conduse de portocaliul Ion Baicea. Care, doborâţi de soarele năprasnic, ce le înfierbântă capetele, dar şi cu nasurile asediate de mirosul pestilenţial care a cuprins o zonă uriaşă din cauza gropii de gunoi împuţite a oraşului, cedează nervos şi au ajuns să-şi dea pantalonii jos şi să-şi arate fundurile la trecători. Este şi cazul unui conducător auto angajat al Primăriei Costeşti, posesor al simetricului nume de Marin Marin, precum şi unul din favoriţii primarului Baicea, care a reuşit zilele trecute un foarte atractiv număr de streaptease masculin, ziua în amiaza mare. Dovadă că reprezentaţia sa a atras atenţia celor din preajmă, care au imortalizat întreaga scenă, deosebit de fierbinte şi la propriu şi la figurat.
Faptele ne-au fost povestite şi probate de către un cetăţean din Costeşti, Aurel Ghiţă, fost inspector de protecţie civilă la primăria oraşului. Mergând dânsul liniştit pe drumul judeţean Costeşti-Lunca Corbului, chiar prin zona aflată în imediata apropiere a gropii de gunoi a oraşului, a avut parte de o întâmplare memorabilă, pe care cu siguranţă că n-o va uita multă vreme de-acum încolo. Dar să-l lăsăm mai bine chiar pe om să povestească, aşa cum a văzut faptele cu ochii săi: „În ziua de 12 iulie, în timp ce mă deplasam pe drumul judeţean Costeşti-Lunca Corbului, unde în imediata apropiere se află şi groapa de gunoi a oraşului, am observat cele două tractoare ale Primăriei Costeşti, conduse de către Marin Marin şi Ilie Crăciun, care descărcau gunoi la această groapă. Am luat minicamera video şi am înregistrat câteva cadre, deranjat atât de faptul că, deşi groapa a fost închisă încă din 2010, ei continuă să sfideze legea şi să arunce aici gunoiul, care a ajuns până în drumul judeţean, aşa cum se observă pe planşa foto pe care o înaintez pentru analiză. Văzând că este filmat, unul dintre şoferi, Marin Marin, care de altfel este şi favoritul primarului, a găsit de cuviinţă să oprească pe partea dreaptă a drumului şi să-şi dea jos pantalonii, invitându-mă să filmez imaginea pe care o oferă el, după care mi-a adresat un ropot de înjurături, finalizate cu ameninţarea că o să le belesc p-la şi lui şi primarului”. Speriat de aşa perspectivă, omul şi-a luat picioarele la spinare şi a dispărut urgent din raza de acţiune a şoferului, mai ales că auzise că s-ar putea să apară şi primarul.

Uite groapa, nu e groapa…

Sigur, atitudinea şoferului Marin Marin poate fi pusă cu îngăduinţă pe seama caniculei, care i-a încins circuitele neuronale, conducând spre manifestări de interes pentru specialiştii în tulburări nervoase. Dar trebuie spus că, trecând peste asta, problema cu groapa de gunoi de la Costeşti este cât se poate de serioasă şi urât mirositoare din toate punctele de vedere. Martorul incidentului cu şoferul, fostul inspector de protecţie civilă Aurel Ghiţă, spune că groapa respectivă a fost închisă din 2010 de către Agenţia pentru Protecţia Mediului, însă, odată cu închiderea, primarul Baicea a desfiinţat şi serviciul de colectare şi transport gunoi, iar activitatea respectivă a fost concesionată unui agent privat. Problema este că, deşi închisă, întrucât devenise un focar de infecţie periculos pentru locuitori, la groapa de gunoi continuă să se depoziteze deşeuri în cantităţi industriale. Astfel, împuţiciunea aproape că i-a dat gata pe localnici, iar Aurel Ghiţă este convins că totul se petrece cu acordul primarului Baicea, câtă vreme l-a înştiinţat în repetate rânduri pe acest subiect, dar fără niciun rezultat. După întâmplarea cu şoferul care i-a arătat fundul, laolaltă cu înjurăturile aferente, omul s-a decis să treacă la un nivel superior  de exprimare. Astfel, el a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti, condusă de ungurul Zoltan Kalman şi colega portocalie de partid a primarului Baicea, Sorina Marin, o sesizare scrisă, însoţită de poze elocvente, inclusiv cu popoul şoferului primăriei, cerându-le să intervină în condiţiile legii pentru eliminarea focarului de infecţie de la groapa de gunoi „pirat” din Costeşti, precum şi pedepsirea celor vinovaţi pentru situaţia infectă, care mută nasul oamenilor din oraş. Chiar suntem curioşi dacă APM-ul îşi va face treaba, pentru că dovezile se văd şi se simt de la o poştă, ori se va merge pe principiul „pedelist la pedelist nu-şi scoate ochii”. (Mihai BĂDESCU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii