Web Analytics
scris joi, 07.09.2023

Alina Gorghiu: „Salvăm Biserica «Sfânta Treime» din Goleşti, patrimoniu românesc. Senatul a votat!”

Senatul a votat alocarea unor fonduri, anual, timp de 15 ani, pentru reabilitarea Bisericii „Sfânta Treime” din Golești. Inițiativa a aparținut PNL și a fost susținută de parlamentarii PSD, după ce ministrul Justiției și președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, a purtat discuții cu aceștia.
„Cu 85 de voturi pentru, 1 contra și 2 abțineri, plenul Senatului a votat astăzi (marţi, 5 septembrie) propunerea legislativă pe care am inițiat-o pentru a se asigura fonduri necesare de la bugetul de stat pentru restaurarea și conservarea bisericii «Sfânta Treime» din Golești, obiectiv din patrimoniul național. Nu am lăsat nimic la voia întâmplării! Tocmai de aceea, am avut discuții cu colegii parlamentari de la PSD, de voturile cărora aveam nevoie, să ne sprijine în acest demers.

Alina Gorghiu: „Salvăm Biserica «Sfânta Treime» din Goleşti, patrimoniu românesc. Senatul a votat!”

Am încredere că și la Camera Deputaților, for decizional, votul va fi similar cu cel de la Camera Superioară a Parlamentului. Biserica «Sfânta Treime» din Golești, unde sunt înmormântați doi prim-miniștri ai României, un actor important al Revoluției de la 1848 și doi mari cărturari, toți din familia Golescu, trebuie salvată de la ruină. Vorbim despre o adevărată bijuterie arhitecturală și plină de istorie. Suntem cu toții conștienți că atât costurile care privesc restaurarea și conservarea bisericii, cât și întreținerea ei nu pot fi acoperite din donațiile cetățenilor la momentul actual. În acest context am inițiat propunerea legislativă de a se aloca anual, de la bugetul de stat, pe o perioadă de 15 ani, suma de un milion de lei către Biserica «Sfânta Treime» din Golești.”, a transmis Alina-Ștefania Gorghiu, președintele PNL Argeș.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu, dezbatere despre droguri cu tinerii din Argeş

Citește și Alina Gorghiu şi ministrul Adrian Veştea s-au întâlnit cu primarii liberali

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *