Web Analytics
scris joi, 31.08.2023

Alina Gorghiu, dezbatere despre droguri cu tinerii din Argeş

„Aproape toţi mi-au spus că ştiu pe cineva care consumă”

Peste o sută de tineri argeșeni au participat, vineri seară, 25 august, la dezbatarea „Drogurile la volan = închisoare”, eveniment care a avut loc la Mioveni, în prezența ministrului Justiției, Alina Gorghiu, a reprezentanților Agenției Naționale Antidrog și a celor de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate.

Alina Gorghiu, dezbatere despre droguri cu tinerii din Argeş

„Nicio instituție din lumea asta, niciun efort al poliției, al DIICOT-ului, al adulților nu va da roade dacă nu o să vă avem parteneri în povestea asta, a drogurilor. Cred că aveți posibilitatea să dați o mână de ajutor. Nimeni nu știe mai bine decât voi, decât generația voastră, care este presiunea pusă pe umerii voștri. Nu ajunge nimeni să consume droguri dacă nu are o neliniște, o apăsare pe umeri, o presiune care vine fie din familie, fie de la școală, care vine din absolut orice cauză, pe care părinții nu o observă, nu o înțeleg și nu vă sunt alături”, le-a spus Alina Gorghiu tinerilor.

Ministrul Justiției le-a vorbit tinerilor și despre legea „Anastasia” (cei care se urcă sub influența alcoolului sau a drogurilor și provoacă accidente soldate cu pierderea de vieți omenești riscă închisoarea), i-a îndemnat să fie responsabili și să aibă curaj să salveze oameni, să demaște pe cei care contribuie la creșterea fenomenului consumului de droguri. Tinerii din Argeș au aflat mai multe detalii și despre Agenția Națională Antidrog, și despre munca operativă din teren a celor care lucrează pentru combaterea fenomenului drogurilor.

„Dacă adulții ar sta mai des de vorbă cu ei, i-ar înțelege mult mai bine! Am vorbit relaxat, două ore și ceva, cu adolescenți din Argeș. 14-20 de ani. Aproape toți mi-au spus că știu pe cineva care consumă droguri. I-am întrebat: ați avea curajul să demascați un furnizor de droguri? Mulți au zis că da”, a mai transmis Alina Gorghiu. La final au mers împreună la festivalul Analogue din Mioveni. „Le spun tuturor tinerilor: te poți distra și fără droguri!”, a subliniat ministrul Justiției.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu: „14 procurori DIICOT se ocupă în prezent de 7.000 de dosare legate de droguri”

Citește și Alina Gorghiu a transmis o îndrumare procurorului general pentru intensificarea activităţii de combatere a drogurilor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *