Web Analytics

Alina Gorghiu l-a adus pe ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, în Argeş

de | 4.05.2023 13:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a făcut o vizită în Argeș, vineri, 28 aprilie, oprindu-se la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură de la Ștefănești, la Universitatea din Pitești și la sediul PNL Argeș pentru o conferință de presă. A fost însoțit de președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, și de prefectul Radu Perianu.
La Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură de la Ștefănești, care a fost acreditat de Minister în semn de validare a excelenței în horticultură, au fost primiți de echipa de cercetători și de directorul Dorin Sumedrea.

„Bucuria tuturor a fost dublată de primirea ordinului de acreditare. În colecția națională de germoplasmă, aflată în custodia Institutului, sunt păstrate, în prezent, peste 335 de soiuri de viță-de-vie libere de virusuri, cu care s-ar putea reface patrimoniul viticol al României. O serie de stațiuni viniviticole din țară își păstrează materialul genetic valoros la Ștefănești, printre acestea numărându-se Valea Călugărească, Drăgășani, Murfatlar, Pietroasa, Odobești sau Cotnari.
De asemenea, oaspeții au vizitat laboratoarele unde se fac cercetări de biologie moleculară: biotehnologii de regenerare in vitro la viță-de-vie, plante ornamentale, aromatice și medicinale, alte specii cu areale restrânse de răspândire”,
a transmis PNL Argeș.

La Universitatea din Pitești, echipe de robotică de la liceele și școlile din județ și-au prezentat roboții și au participat la o demonstrație de inovație. „Cele 16 echipe de robotică care au participat la demonstrația de la Universitate au fost premiate pentru merit de ministrul Sebastian Burduja și de președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu”, a mai transmis PNL Argeș. La conferință, ministrul a făcut un apel către primarii din Argeș să se înroleze pe platforma ghișeul.ro.
M.S.

Citește și Premiul Senatului pentru campionii de la „Zinca”. Alina Gorghiu: „Îmi doresc mult ca viitorul robot să aibă nume de femeie”

Citește și Alina Gorghiu: „Se elimină inechitatea între salariaţii din sistemul public şi cei peste 4,2 milioane de salariaţi din sistemul privat”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *