Web Analytics
scris vineri, 28.04.2023

Premiul Senatului pentru campionii de la „Zinca”. Alina Gorghiu: „Îmi doresc mult ca viitorul robot să aibă nume de femeie”

Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului și Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, s-au întâlnit vineri, 28 aprilie, la Universitatea din Pitești, cu echipele de robotică ale elevilor din Argeș, pe care le-au și premiat pentru rezultatele obținute în competiții.

Premiul Senatului pentru campionii de la „Zinca”. Alina Gorghiu: „Îmi doresc mult ca viitorul robot să aibă nume de femeie”

Citește și: Institutul Pomicol Mărăcineni, acreditat de Sebastian Burduja, ministrul Cercetării. „E o validare a excelenței”

Au fost peste 180 de tineri, copii, adolescenți, robotiști, de la Mioveni, Câmpulung, Pitești, Curtea de Argeș, de peste tot din județ, copii care au arătat roboții construiți, au făcut demonstrații și au desfășurat o competiție extraodinară (…) O bucurie specială: a fost prezentă și echipa de robotică TehnoZ a Colegiului „Zinca Golescu”. Ultima lor… achiziție de premiu, dacă pot spune așa, a fost la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, de la Houston, Texas, SUA.

Nu le-am spus, dar vă spun dv. acum că, având în vedere această performanță în robotică la nivel internațional, vreau să particip și eu cu instituția pe care o reprezint cu un mic sprijin, pe care-l consider investiție în viitorul robot, cu 5.000 de lei, din partea Senatului. E un sprijin modic, dar sper să fie o inspirație pentru toți cei care pot sprijini această cauză a lor și îmi doresc tare mult ca viitorul robot să aibă nume de femeie. Unul din cinci roboți astăzi a purtat numele Irina, restul aveau nume de bărbați…

Gală anuală a robotiștilor

Pentru că în Argeș sunt echipe atât de puternice, inventive, creative, deosebit de talentate, acest lucru mă face să le propun colegilor din Parlamentca ca o zi într-un an să fie dedicată unei gale a robotiștilor la nivel național. Sunt mulți copii, foarte bine dotați la nivel național; ei merită atenția noastră și vă asigur că împreună putem să generăm genul acesta de evenimente la care ei se simt apreciați – a spus Alina Gorghiu, în cadrul unei conferințe de presă organizate vineri la sediul din Pitești al PNL Argeș.

„Sunt mândru că i-am cunoscut”

Sunt mândru că i-am cunoscut astăzi pe acești tineri extraordinari” – a spus cu acest prilej și Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

El a adăugat, răspunzând la una dintre întrebările Jurnalului de Argeș, că acești tineri i s-au părut fără complexe, adolescenți care „nu-și impun limite”. Ministrul, ca om care a stat 12 ani în Statele Unite ale Americii (e absolvent la Standford, California), a spus că nu e adeptul „legatului de glie”, ci e de părere că e foarte important să vezi cum funcționează o universitate din țări mai dezvoltate, să vorbești limba din acea țară, să înveți și să te întorci apoi acasă cu o experiență mult mai mare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *