Web Analytics
scris joi, 27.04.2023

Alina Gorghiu: „Se elimină inechitatea între salariaţii din sistemul public şi cei peste 4,2 milioane de salariaţi din sistemul privat”

Vouchere de vacanţă şi pentru angajaţii din mediul privat

Săptămâna trecută, pe 21 aprilie, la sediul Prefecturii Argeș a avut loc o dezbatere publică pe tema propunerii legislative de acordare a voucherelor de vacanță suportate din bugetul de stat salariaților din sistemul privat, între antreprenori și inițiatorii acestui proiect legislativ. Au participat Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului României, senator Eugen Țapu-Nazare, președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism, Radu Perianu, prefectul județului Argeș, senatorul Vlad Pufu, membru al Comisiei pentru antreprenoriat și turism și oameni de afaceri din Argeș.

Alina Gorghiu: „Se elimină inechitatea între salariaţii din sistemul public şi cei peste 4,2 milioane de salariaţi din sistemul privat”

„Nu se poate face turism în Argeș dacă nu ai infrastructură bine pusă la punct”

„Toți ați auzit de propunerea cu vouchere de vacanță și pentru angajații din mediul privat, în valoare de 1450 de lei, al cărei coinițiator sunt. La Pitești, împreună cu colegii senatori Eugen Țapu-Nazare și Vlad Mircea Pufu, membrii Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism din Senat, am avut un dialog deschis și constructiv cu mediul de afaceri argeșean. Această lege este necesară și are multe beneficii. Se elimină inechitatea între salariații din sistemul public și cei peste 4,2 milioane de salariați din sistemul privat. Se încurajează încheierea de contracte de muncă și reduce presiunea fiscală în condițiile în care la noi costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE.

Cel puțin două treimi din valoarea acestor vouchere se vor întoarce în economie. Se impulsionează sectoare importante din economie, turismul și HoReCa, dar și alte industrii conexe. Aici am punctat că Argeșul are un potențial turistic enorm, neexploatat la adevărata valoare. Și că aceste vouchere reprezintă o gură de oxigen în acest sens. Dar trebuie să se rețină că nu se poate face turism în Argeș dacă nu ai infrastructură bine pusă la punct. Sunt măsuri in timp real luate legat de drumurile argeșene. Îmi doresc ca pe Transfăgărășan să avem circulația deschisă tot timpul anului sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungat. Asa voucherele de vacanță vor fi cheltuite în Arges! Mulțumesc tuturor participanților, precum și prefectului Radu Perianu pentru că a găzduit dezbaterea!”, a transmis Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu: „Avem deja primii kilometri de asfalt din contractul semnat recent de primarul din Albeştii de Argeş”

Citește și Alina Gorghiu: „România este și va rămâne alături de Ucraina la absolut orice nivel”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *